Inhoudsopgave
hyaluronzuur-masker

Hyaluronzuur!

Hyaluronzuur is een vorm van suiker en valt daarom onder de lichaamseigen glucose bouwstenen.  Hyaluronzuur is een molecuul dat van nature in onze huid en in het bindweefsel van ons lichaam voorkomt. Het werkt als een beschermend en geolied middel voor onze gewrichten, zenuwen, haar, huid en ogen om ze goed hun werking te laten doen. Hyaluronzuur is dus een belangrijk onderdeel van de algemene gezondheid van onze huid. Omdat het “zuur” in zijn naam heeft, wordt het vaak verward met een exfoliërend ingrediënt, zoals salicylzuur of glycolzuur. Echter is dit niet het geval.

Wat doet hyaluronzuur met onze huid?

De hoogste hoeveelheid hyaluronzuur is te vinden in onze huid. Samen met Collageen en elastine maken zij onze extracellulaire matrix. Collageen en elastine zijn eiwit vezels die zorgen voor de structuur en stevigheid in onze huid. Hier omheen en tussen bevindt zich een stof die onder anderen bestaat uit hyaluronzuur.

Hyaluronzuur dient als een soort gel dat zich tussen onze cellen en vezels bevindt, om ze op te vullen en met elkaar te verbinden. Als er weinig hyaluronzuur in de huid zit kunnen onze cellen niet goed functioneren en is er ook een vocht te kort. Jammer genoeg heeft vrijwel iedereen hier last van. Het is dan ook belangrijk om producten te gebruiken die de aanmaak van hyaluronzuur bevorderen om eventuele huidproblemen te kunnen voorkomen.

Het mooie van hyaluronzuur is dat het in staat is om maar liefst 1000 keer zijn eigen gewicht in water kan vasthouden. Misschien snap je dan nu ook waarom hyaluronzuur zo onwijs veel doet voor een vochtarme/droge huid maar ook waarom het rimpels kan verminderen omdat het de huid goed kan voorzien/vullen van vocht.

 • Hyaluronzuur zorgt voor een perfect hydraterend effect voor de huid
 • Hyaluronzuur vermindert fijne lijntjes en rimpels
 • Hyaluronzuur maakt de huid gladder en steviger
 • Hyaluronzuur versterkt de beschermende laag van de huid
 • Hyaluronzuur werkt ontstekingsremmend, waardoor (acne) wondjes sneller genezen;
 • Hyaluronzuur heeft anti-vrije radicalen antioxidanten, die de huid beschermen en versterken.

 Een tekort aan hyaluronzuur veroudert de huid

Met de leeftijd neemt helaas het aandeel hyaluronzuur af. De gewrichten en huid verliezen hun elasticiteit. Daarom is de rijpe huid in vergelijking met een jonge huid bij lange na niet zo zacht en vol. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de cosmetica-industrie haar zinnen heeft gezet op dit ingrediënt.

Droge huid in de winter

Ook een goed verzorgde huid kan in de winter droger worden, door gure weersomstandigheden. Hierdoor komen ineens ook fijne rimpeltjes meer opzetten. Gebruik dan extra hydraterende stoffen zoals hyaluronzuur. Met de juiste hyaluron creme of serum is je huid binnen no time weer in topconditie en verdwijnen je nieuwe rimpeltjes als sneeuw voor de zon.

Voor welk huidtype is hyaluronzuur geschikt?

Hyaluronzuur is een stof die in geen een huid mag ontbreken. Van jong tot oud of een van de acne huid tot hele droge huid. Iedere huid heeft het nodig. Hoe meer hyaluronzuur er aanwezig is, hoe beter. Zo kunnen onze cellen veel beter functioneren en ons dus een gezonde en mooie huid geven. Eigenlijk adviseren wij iedereen om altijd aan je vochtgehalte te blijven werken doormiddel van hyaluronzuur. Wat voor huidtype je ook hebt. Ook als je een vette huid hebt is het ook heel belangrijk aan je vocht gehalte te werken doormiddel van hyaluronzuur. Een vette huid staat namelijk helemaal los van het vochtgehalte. Een vette of droge huid heeft namelijk te maken met de productie van talg. Vrijwel iedereen heeft vaak een vochtarme huid en dus hyaluronzuur nodig.

Voor welke huidproblemen is hyaluronzuur geschikt?

Ook hierbij geld dat ieder huidprobleem ervan zou profiteren als er voldoende hyaluronzuur in de huid aanwezig is. Denk aan een atopische huid maar ook hyperpigmentatie of acne en noem maar op. Zolang er voldoende vocht in de huid zit en de cellen dus beter kunnen functioneren zullen er ook minder snel huidproblemen ontstaan.

Op welke leeftijd is het gebuikt van producten met hyaluronzuur aan te raden?

Iedere leeftijd! Hoe eerder je start hoe beter. Zo kunnen onze cellen goed hun werk blijven doen en dus vroegtijdige veroudering of andere huidproblemen voorkomen worden.

Waar moet je op letten bij het gebruik van hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een zeer veilig ingrediënt. Het is heel zacht voor de huid en in zal waarschijnlijk geen enkel probleem veroorzaken. Toch is het belangrijk om voorzichtig te zijn zoals bij elk nieuw huidverzorgingsproduct. Maar aangezien het een lichaamseigen stof is komt irritatie dan ook vrijwel nooit voor (wij hebben het gelukkig nog nooit gezien!).

Hoe kan je hyaluronzuur het beste gebruiken?

Vaak adviseren wij om met een serum (waar hyaluronzuur in zit) aan de slag te gaan. Deze hebben de kleinste moleculen en kunnen dus ook het diepst de huid in om daar hun werk te doen. Ook zit het in veel crèmes en maskers toegevoegd en zijn dus ideaal om te gebruiken. Daarnaast zijn er ook supplementen op de markt. Op die manier kan je ook van binnenuit aan je vochtgehalte werken en zijn dus perfect als je een heel laag vochtgehalte in de huid hebt.

Bij welke gezichtsbehandelingen wordt Hyaluronzuur toegepast?

In vrijwel iedere behandeling kunnen wij hyaluronzuur verwerken doormiddel van een reiniging, serum en crème aan te brengen. Wil je de behandeling volledig richten op het verbeteren van uw vochtgehalte dan adviseren wij de volgende behandelingen:

 • Naaldloze Mesotherapie is een behandeling waarbij werkstoffen diep in de huid gebracht worden met behulp van ultrageluid en elektroporatie. De stofwisseling van de huid wordt verbeterd. En De ingrediënten worden als het waren de huid in geduwd wat ideaal werkt voor mensen met een vochtarme huid. Wij gebruiken dan ook een serum en crème waar flink wat hyaluronzuur aan is toegevoegd.
 • Een Ultra Sound Behandeling is ook een vorm van ingrediënten insluizen in de huid. Hierbij werken we met Ultrasound trillingen. Door deze trillingen worden ingrediënten diep tot in de huidcellen opgenomen. Waardoor deze ingrediënten gaan werken aan hydratatie van binnen uit. Wij gebruiken hierbij serums en crèmes op bais van hyaluronzuur om droogte tegen te gaan. Droogtelijntjes worden al direct na de eerste behandeling minder zichtbaar.
 • Micro-Meso behandeling: met deze techniek brengen wij actieve werkstoffen in de huid met een fijn micronaaldje. Het naaldje is 0,5mm lang en hiermee komen wij op de plekken waar deze werkstoffen nodig zijn. De huid wordt geactiveerd om te werken aan de cel vernieuwing. De aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur wordt gestimuleerd. Met als resultaat een enorme boost en stralende huid. De werkstoffen kunnen wij precies afstemmen op wat uw huid nodig heeft. Hyaluronzuur is dan ook een ingrediënt wat vaak bij deze behandeling wordt gebruikt.
 • Masker met hyaluronzuur. Bij iedere behandeling kunnen wij tot slot een masker kunnen aanbrengen op basis van hyaluronzuur. Zo krijgt de huid een enorme boost voor het vochtgehalte. De huid zal gelijk na de behandeling stukken beter gehydrateerd zijn.

De beste hyalronzuur creme’s en serums

Hieronder hebben we een aantal producten met hoge concentraties hyaluronzuur die veel van onze klanten gebruiken. Met andere woorden; dit zijn onze best verkochte hyaluronzuur serums en creme’s!

Murad top 3 Hyaluronzuur producten

De paarse lijn van Murad is het meest gericht om aan het vochtgehalte te werken.

 1. Murad Prebiotic 4-in-1 multicleanser
  Plantaardige reiniger voor elk huidtype met Prebiotica voor een mooie en gezonde start van je dag
 2. Murad Hydro-Dynamic Ultimate Moisture
  De creme van dr. Murad voor de vochtarme huid en houdt maar liefst 8 uur lang vocht vast
 3. Murad Revitalixir Recovery Serum
  Anti-stress en -verouderingsserum maakt lijnen rondom de ogen glad en gezicht glad en werkt ook op wallen en donkere kringen

Medik8 best verkochte vegan producten met Hyaluronzuur

 1. Medik8 Hydr8 B5 serum
  Het beste verkochte hydratieserum van Medik8/ Geschikt voor de zeer vochtarme huid
 2. Medik8 Advanced Day Total Protect
  Medik8 dagcreme met hoge SPF factor voor optimale bescherming
 3. Medik8 r- Retinoate
  Het nummer 1. Retinol serum met hyaluronzuur die niet irriteert

La Colline beste hyaluronzuur serums en creme’s

De producten van de moisture boost lijn bevatten serums en creme’s met extra veel hyaluronzuur. 

 1. La Colline Cellular Youth Hydration Cream
  Is een bron van hydraterende kracht en ideaal te gebruiken in de winter als het koud is maar ook bij veel wind of als de huid is blootgesteld aan zonlicht 
 2. La Colline Cellular Dynamic Hydration Mask
  Fris en super snel intrekkend masker, geeft direct verlichting aan irritaties en beschadigingen van de huid. Het herstelt het hydratatie vermogen van de huid en neemt het oncomfortabele gevoel van de huid direct weg.
 3. La Colline Swiss Alps Cellular Mist
  Het alpenwater, niacinamide, ceramide, glycerine en hyaluronzuur in deze sprayflacon omhult de huid met een heerlijke frisse sensatie en gevoel van well-being!

Bestaan er voedingssupplementen met Hyaluronzuur?

Ja, zeker. Wij adviseren zelfs om hyaluronzuur in suppletie bij te slikken om vanaf binnenuit aan het vochtgehalte te blijven werken. LavieSage heeft daarvoor een product op de markt gebracht namelijk de LavieSage Skin Hydrate. Hier is maar liefst 50mg hyaluronzuur aan toegevoegd en zorgt dus voor een volle en gehydrateerde huid. Hyaluronzuur en Ceramiden helpen de vochtarme huid vocht vast te houden van binnenuit met als resultaat een gezonde huid met een frisse, jeugdige uitstraling en helpt het bovendien rimpels voorkomen.

3 Tips voor het gebruiken van hyaluronzuur:

 1. Hyaluronzuur moleculen zijn vaak te groot voor huidabsorptie. Sommige merken claimen hydratatievoordelen doormiddel van hyaluronzuur, maar eigenlijk blijft het product alleen maar op de huid liggen en kan het juist alleen maar vocht onttrekken van de huid. Het ligt dan als het waren als een laagje op de huid en kan ook kleverig aanvoelen. Daarom is het belangrijk producten te gebruiken waarbij onderzoek is gedaan dat de producten ook daadwerkelijk de huid in kunnen. Dit is dan ook de reden dat wij werken met Murad, Medik8, La Colline en Youngblood. Deze merken staan er om bekend om de juiste grote of kleine moleculen en samenstellingen van het ingrediënt te gebruiken, zodat deze ook echt wat doen in de huid. Jammer genoeg gebeurt het veel te vaak dat de moleculen te groot zijn en dus op de huid blijven liggen. Ga daarom niet zomaar met een product aan de slag waarvan je denk dat het juist is. Laat je hierover dus goed informeren en stel de juiste vragen!
 2. Drink minimaal 2 liter water. Hierdoor kan het hyaluronzuur in de huid beter binden. Als je van binnen genoeg vocht in je lichaam hebt, dan werken de producten van buiten ook weer beter.
 3. Gebruik  producten, die op elkaar aansluiten. Zo versterk je het resultaat en de werking.

Bekijk hier al onze producten met Hyaluronzuur!

close

Altijd de laatste nieuwtjes en deals in je mail ontvangen?

We sturen gemiddeld eens per 2 weken een nieuwsbrief!

Heb je een vraag of wil je ons iets laten weten? Plaats hieronder je comment!

Geef een antwoord

Over mij

Ik ben Jiska Payet. eigenaar van Beauty Unlimited en meer dan 25 jaar gespecialiseerd in huidverjonging en huidverbetering

Schrijf je in op de nieuwbrief

Recente Blogs

Volg ons