8 gewoontes die bijdragen aan huidveroudering rond de ogen

Soms zijn er gewoon niet genoeg uren in 24 uur voor een goede nachtrust. Voeg genetica, zwaartekracht, stress en jaren van knijpen met je ogen en lachen toe en wat je krijgt zijn kraaienpootjes, donkere kringen en zichtbare rimpeltjes die direct jaren toevoegen aan je uiterlijk. Maar dit zijn niet de enigste invloeden die de huid rond je ogen doen verouderen; sommige van onze dagelijkse schoonheidsgewoontes zijn ook deels te wijten aan deze vervelende tekenen van ouderdom. Leer wat je misschien verkeerd doet – en de stappen die je moet nemen om je ogen hun jeugdige glans terug te geven en rimpels rond je ogen te voorkomen en verminderen.

jiskapayet

1 Gebruik van de verkeerde make-up remover beschadigd de huid rond de ogen

We weten allemaal dat het belangrijk is om oogmake-up te verwijderen voor het slapen gaan, hoe moe we ook zijn. Maar gaat het om lang zittende oogschaduw en waterdichte mascara, die kunnen behoorlijk hardnekkig zijn. Dus je doet wat elke slaperige, uitgeputte mens doet: Je wrijft je ogen schoon. Maar een krachtige make-up remover kan de gevoelige huid onder de ogen trekken en beschadigen, met als gevolg gebroken haarvaten en donkere kringen. Om er zeker van te zijn dat u niet over uw oogzone wrijft of scrubt, kiest u voor een cleanser op basis van olie om uw oogmake-up weg te smelten. Een micellaire make-up remover kan de klus klaren – je hoeft niet eens af te spoelen en bovendien laat een micellaire make-up remover een beschermlaag achter op je huid

2. U gebruikt geen oogcrème

Vraag het aan elke dermatoloog en hij of zij zal u hetzelfde vertellen: een oogcrème is een van de belangrijkste bestanddelen van uw antiverouderingsregime; het is ook een van de meest vergeten bestanddelen. De huid rond uw ogen is de dunste huid van uw hele lichaam, maar liefst 40% dunner dan de andere huid op je gezicht. Hierdoor is de huid rond de ogen veel gevoeliger en vatbaarder voor beschadiging en rimpels. Geen wonder dat hier ook de eerste tekenen van veroudering te zien zijn.

 

3. U gebruikt de verkeerde oogcrème en serums

Niet alle oogcrèmes en serums zijn gelijk. We leggen hier uit welk het beste bij jouw specifieke huid past:

  • Voor fijne lijntjes of kraaienpootjes:
    Zoek een oogcrème of nog beter een oog serum die retinol bevat. Retinol een krachtige antioxidant die zowel door dermatologen als esthetici wordt omarmd om zijn vermogen om lijntjes, rimpels en kraaienpootjes glad te strijken.
  • Oogcrèmes en serums met zeer hydraterende eigenschappen:
    vooral die met hyaluronzuur en botanische oliën – helpen de huid op te vullen en maken haar minder kwetsbaar voor rimpels.

Voor donkere kringen:
Een oogcrème of serum met oplichtende stoffen zoals vitamine C, zoethout, kojinezuur en niacinamide kan donkere kringen helpen tegengaan en het oxidatieproces dat op het huidoppervlak plaatsvindt tegengaan. Retinol, peptiden en ceramiden werken ook door verdikking en versterking van de huid, waardoor gebroken haarvaten minder zichtbaar lijken. Andere oogcrème ingrediënten om te zoeken zijn vitamine K en arnica – beide worden vaak gebruikt om de zwelling te verlichten en de verschijning van verkleuring te verbeteren.

Voor wallen onder de ogen:
Naast het verminderen van zoute voeding en alcohol-omdat dit voor vochtophoping onder uw ogen kan zorgen is ons advies een  oogcrème of serum die cafeïne bevat. De meeste deskundigen geloven dat cafeïne de bloedsomloop stimuleert en de bloedvaten onder de huid vernauwt, waardoor het uiterlijk van gezwollen ogen vermindert. Als antioxidant beschermt het ook de huid tegen schade door de zon

4. Onjuist gebruik van de oog crème

Het vinden van de juiste oogcrème voor u is slechts de helft van de strijd. Hoe je een oogcrème aanbrengt, maakt een wereld van verschil. Hier is hoe je het goed doet: Na het wassen van je gezicht en het aanbrengen van je serums en vocht inbrengende crème en gel, neem je een hoeveelheid oogcrème of gel ter grootte van een erwt met je ringvinger en dep kleine puntjes onder en rond je ogen en op het wenkbrauwbeen. Trek nooit aan de huid. Dep de crème of gel zachtjes van de binnenste ooghoek naar de buitenste ooghoek tot ze geabsorbeerd is. Wacht een paar minuten voordat u uw zonnebrandcrème of make-up aanbrengt om er zeker van te zijn dat het product volledig geabsorbeerd is.

5. U laat de huid rond de ogen niet extra behandelen door de schoonheidsspecialist

Als het gaat om het gladstrijken van fijne lijntjes en rimpels, samen met het gebruik van de juiste oogcrème, is het van belang de huid rondom de ogen te laten behandelen met apparatuur zoals een RadiofrequentieMicrodermabrasie of  Cold Laser. De Cold laser is speciaal ontworpen om energie te leveren aan de huid. De specialist kan de huid strakker maken, met minder rimpeltjes. Daarnaast versterken de juiste producten een behandeling met wel 50% en vice versa.

6. U gebruikt de verkeerde concealer

De juiste concealer is een minerale concealer die geen schade kan toebrengen door in fijne lijntjes te plakken of zich te nestelen. De Youngblood ultimate corrector vermindert daarnaast ook nog eens donkere kirngen

7. Zonder zonnebrandcrème de deur uit gaan

Schadelijke ultraviolette (UV-)stralen breken het collageen in uw huid af. Collageen is het belangrijkste eiwit in uw huidweefsel, en het is de sleutel tot het behoud van uw gezichtsstructuur na verloop van tijd. Ultraviolette stralen kunnen afkomstig zijn van onbeschermde blootstelling aan de zon, maar ook van onbeschermde zonnebanken. Vooral de kwetsbare huid rond de ogen is erg gevoelig voor UV straling. Smeer daarom altijd als je naar buiten gaat je gezicht goed in en vooral het gebied rond de ogen omdat deze veel dunner is.

 

8. Verkeerde voeding kan huidproblemen veroorzaken aan de huid rond je ogen

Terwijl een camouflagestift de beste manier is om hun uiterlijk te camoufleren, blijft een gezonde levensstijl de beste verdediging tegen verouderende ogen. Om te beginnen, zorg ervoor dat uw dieet rijk is aan voedingsstoffen die nodig zijn voor een heldere, jonger uitziende huid rond de ogen: Vitamine K stimuleert de collageenproductie en nieuwe celgroei, vitamine C verheldert de huid en voorkomt verdere schade en vitamine B stimuleert de productie van vetzuren, waardoor de huid elastischer blijft.

 
close

Ontvang deals en nieuws op het gebied van beauty en gezondheid!