Oorzaak vermoeidheid en chronische ziektes door omega 6?

voor onze gezondheid is het erg belangrijk dat de omega 3 en omega 6 vetzuren in balans zijn. We moeten deze vetzuren in de juiste verhoudingen consumeren omdat ons lichaam deze niet zelf kan aanmaken.

Sinds het begin van de jaren 50 is ons dieet drastische veranderd terwijl ons lichaam niet is mee veranderd. De omega 6 vetzuren zijn met ons nieuwe dieet flink toegenomen terwijl we in ons westerse dieet steeds minder omega 3 binnen krijgen.

Waarom dit ongezond is, lees hieronder verder….

Onderzoeken laten zien dat ons dieet 25 keer zoveel omega 6 bevat als omega 3

Wetenschappers zijn het erover eens dat deze verhoudingen voor onze gezondheid niet goed zijn. Bij onze voorouders was de combinatie van vetzuren nog wel in de juiste verhouding.

Eén van de grootste veranderingen in onze eetgewoonte is de toegenomen consumptie van vlees. Vlees dat  grotendeels gevoed worden met granen die veel omega 6 vetzuren bevatten. Ook gebruiken we veel meer plantaardige oliën zoals mais- en zonnebloemolie die vol zitten met omega 6. Deze plantaardige oliën worden in grote hoeveelheden toegevoegd aan ons bewerkte voedsel wat wij dagelijks eten.

Omega 3 en omega 6 balans
Je loopt een verhoogd risico op het ontstaan van chronische ontstekingen in je lichaam indien de balans tussen omega 3 en omega 6 niet goed is. Dit kan er voor zorgen dat je op de lange termijn vermoeidheidsklachten krijgt of met je gezondheid sukkelt omdat er chronische ontstekingsreacties in het lichaam ontstaan. Zelfs overgewicht kan verband houden met een verhoogde ontstekingsgraad van het lichaam.

Een teveel aan omega 6 vetzuren veroorzaakt chronische ontstekingen!

Met als resultaat:

  • Vermoeidheid
  • Lichamelijke klachten
  • Chronische ziekten
  • Huidveroudering
  • Geheugen en concentratie problemen

Chronische ontstekingsreacties zorgen ervoor dat niet alleen de huid maar ook het lichaam vroegtijdig veroudert.

Chronische ontstekingsreacties zijn de veroorzakers van de meeste chronische aandoeningen in je lichaam  zoals hart- en vaatziekten, kanker, diabetes, obesitas, Parkinson, Alzheimer en zelfs depressie.

Bij een verstoorde balans van Omega 3 en omega 6 functioneren de  beschadigde cellen niet meer zoals ze behoren te doen. Dit kan een bijdrage leveren dat het lichaam o.a. bovengenoemde klachten gaat ontwikkelen.

Indien je op een gezonde manier oud wilt worden met een mooie huid dan is het dus van belang om ontstekingsreacties in het lichaam te voorkomen.

Wat is de ideale omega 3 en omega 6 vetzuren balans?

DDe ideale balans tussen omega 3 en omega 6 is 1 op 1, een goede balans is 1 op 5. Daarboven  ontstaat een verhoogd risico om op termijn klachten te ontwikkelen. Dit begint vaak met een energietekort omdat beginnende ontstekingsreacties veel energie vragen van het lichaam.

EQ omega-3 test kit van Eqology

Een goede balans tussen omega-6 en omega-3 kan een van de sleutels zijn om uw gezondheid te verbeteren en chronische ziekten te verminderen.

U kunt nu snel informatie krijgen over uw omega-6: omega-3-verhouding met deze eenvoudige doe-het-zelf bloedtest.

Test_kit-omega3-Eqology-EQ
Wat is de juiste Omega 3 Omega 6 balans? 1

Zelf testen!

Eqology Pure Artic Oil

Pure omega-3 olie van 100% Arctische wilde vis, verrijkt met organische, koudgeperste olijf olie en vitamine D3 van Eqology.

Aandacht voor bewegen, goede voeding en anti-veroudering neemt toe. Anderzijds hebben we steeds meer te kampen met chronische aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en obesitas. Studies tonen aan dat een goede balans tussen Omega-3 en Omega-6 cruciaal is voor een goede gezondheid en een langdurig mooie huid.

Ga naar de beste pure Arctic visolie van Eqology voor meer informatie!

Bestel een half jaar pakket met 2 test kits, zodat je vooraf je waardes kan testen en nogmaals na 4 maanden gebruik van Eqolgy (EQ) Pure Artic Oil.

Je bent dan € 126,00 voordeliger uit

Lever zelf 3 Eqolgy Pure Artic Oil klanten aan en krijg zolang zij klant zijn de Pure Artic Oil cadeau!

close

Altijd de laatste nieuwtjes en deals in je mail ontvangen?

We sturen gemiddeld eens per 2 weken een nieuwsbrief!