Verslapte huid behandeling

Een verslapte huid komt bij veel mensen voor, zeker naar mate men ouder wordt. Bij een verslapte huid is er minder collageen en elastine aanwezig in de  huid. Hierdoor verliest hij zijn stevigheid en elasticiteit en wordt deze slapper. Dat geldt voor het gezicht maar ook voor het lichaam. De verslapping van de huid is een natuurlijk maar helaas onvermijdelijk proces. Ook wordt het bindweefsel dunner naarmate wij ouder worden. Hierdoor krijg je verzakkingen in de huid. Denk hierbij aan hangwangen of een minder strakke kaaklijn.

Beauty Unlimited Amsterdam gaat dieper in op de oorzaken en vooral de oplossingen tegen de verslapte huid en hoe deze te voorkomen

De beste behandelingen voor de verslapte huid

Een slappe huid voorkomen is beter dan genezen! 

Onderstaande behandelingen zijn ook uitermate geschikt om vroegtijdige verslappingen van de huid te voorkomen en te herstellen!

Nieuwe klant? Maak deze maand een afspraak met korting!

Nu alle level 2 behandelingen voor slechts van €125,- voor €89,- 
Inclusief intake en huidscan
 

Verslapte huid behandeling in verschillende intensiteit levels

Onze verslapte huid behandelingen in Amsterdam zijn inclusief reiniging van het gezicht, aanbrengen creme’s en serum en desgewenst minerale make-up. 

Verslapte huid behandeling 

LEVEL 2

125,-

Verslapte huid behandeling

LEVEL 3

155,-

Verslapte huid behandeling

LEVEL 2

125,-

Verslapte huid behandeling

LEVEL 3

155,-

Elke nieuwe klant krijgt bij ons in Amsterdam een gratis uitgebreide intake en huidscan met de Observ 520 t.w.v. € 40,-

De huidspecialist kijkt naar de mogelijke oorzaken van de verslappingen en wordt vervolgens behandeld met de best passende gezichtsbehandeling voor de verslapte huid

Onze tips om zelf aan een verslapte huid te werken:

 • Thuisverzorging
  Laat je goed adviseren voor de producten die je thuis kunt gebruiken. Dit is het gene wat je dagelijks doet en wat dus een enorme bijdrage is voor de huid en dagelijks effect heeft!
 • Gezonde levensstijl
  Eet gezond en gevarieerd, kies bijvoorbeeld voor voeding die rijk is aan anti-oxidanten, hiermee neutraliseer je van binnen uit de vrije radicalen die voor veroudering van het lichaam en de huid zorgen. Beweeg regelmatig en zorg daarnaast voor voldoende nachtrust en weinig stress zo blijft de huid zolang mogelijk gezond en strak.
 • Gebruik suppletie
  Niet alleen voor de huid maar voor een gezonder leven. Met name vitamine C is belangrijk, het is namelijk een bouwstof van collageen. Zonder vitamine C  kan de huid geen collageen aanmaken. Vitamine C komt als laatste aan in de huidlagen, daarom adviseren wij bij behandelingen altijd Vitamine C bij te slikken voor het mooiste resultaat.  Ook is het mogelijk om extra collageen bij te slikken. Bijvoorbeeld in de Laviesage Skollagen en Laviesage Base, of als je het helemaal goed wilt doen en al het beste voor je huid wilt dan adviseren wij Laviesage Boost en Lift. Boost & Lift zorgt ervoor dat er in ons lichaam en in de huidlagen extra collageen wordt gevormd. Wat onze huid maar ook onze spieren en botten zal versterken.
 • Omega 3 Omega 6 vetzuren balans
  De wetenschap is hier erg duidelijk in, een verkeerde balans zorgt voor chronische ontstekingen in het lichaam en is een zeer belangrijke factor in vroegtijdige huidveroudering waaronder verslappingen in de huid. Wij adviseren de Pure Actic Oil uit Noorwegen, dit is een van de beste en puurste vis-olie die er momenteel verkrijgbaar zijn.

Oorzaken van een verslapte huid:

 • Leeftijd
  Naarmate je ouder wordt, wordt de huid ook dunner, de celdeling wordt vertraagd/ verminderd en de huid verliest haar stevigheid in het onderhuids bindweefsel. Dit komt doordat de afbraak van collageenvezels (dit is een belangrijk onderdeel van het bindweefsel, je kan het vergelijken met lijm die de cellen bij elkaar houdt). Hoe snel dit gebeurd is vaak afhankelijk van onze genetische factoren (erfelijkheid).
 • Lifestyle
  Denk hierbij aan blootstelling van de huid aan de zon, roken of alcohol. Slechte voeding met name suiker, suiker blijft namelijk aan het collageen plakken waardoor het niet goed kan functioneren en kan afbreken. Maar ook een verkeerde Omega 3 Omega 6 balans is een grote veroorzaker van verslappingen.
 • Snel en veel afvallen
  In onze huid is vet aanwezig. Is er veel vet aanwezig rekt dat mee met de huid. Met als gevolg dat als je veel afvalt dat de huid kan gaan hangen en er verslapt uitziet.
 • Stress en ziekte
  Dit maakt veel vrij radicalen aan in de huid. Dit zijn slechte stoffen die de het functioneren van je huidcellen beïnvloed. Waardoor ze niet goed kunnen functioneren en het verouderingsproces aanzienlijk versnelt
 • Medicatie
  Kan stress in het lichaam veroorzaken en het lichaam uit balans brengen waardoor op langere termijn verslappingen ontstaan.
 • Genetisch bepaald
  Sommige mensen hebben van nature al minder collageen in de huid dan normaal. Deze mensen zullen dus vroegtijdig gaan merken dat hun huid dunner en slapper wordt. Dit is dus bij sommige mensen genetisch bepaald.
 • UV-straling
  remt de aanmaak van nieuw collageen af en zorgt ook voor een snellere afbraak van collageen. Mensen die veel in de zon zitten of hebben gezeten, zullen daarom sneller een verslapte huid krijgen.
 • Verkleining van de schedel
  Naarmate we ouder worden krimpen je botten en schedel helaas ook. Dit zorgt ervoor dat de huid losser om het gezicht gaat zitten.
 • Verslapping van spieren
  In combinatie met het krimpen van de schedel gaat je huid hierdoor hangen. Dit uit zich vaak in hangende wangen en een verslapte kaaklijn.

Wat moet je vooral niet doen bij een verslapte huid?

 • Ga niet te veel in de zon en onder de zonnebank. Zonschade versnelt het verouderingsproces. Dit komt doordat UV-stralingen collageen sneller doet afbreken en de aanmaak van nieuw collageen remt.
 • Te veel suikers eten. Zoals eerder verteld , blijven suikers aan je collageen vast plakken waardoor het niet goed kan functioneren en zelfs collageen kan gaan afbreken.
 • Te veel scrubben maakt je huid dunner en dus slapper. Gebruik in plaats van een scrub een exfoliant. Zo worden de dode huidcellen wel verwijderd, maar de huid wordt niet dunner.
 • Producten gebruiken met alcohol. Alcohol droogt uit met als resultaat een drogere en verslapte huid.

Afspraak verslapte huid in Amsterdam Zuid

Maak online een afspraak bij Beauty Unlimited Amsterdam zodat wij je kunnen helpen de verslapte huid te verstevigen met de juiste behandelingen en producten. Wij zijn gevestigd in Amsterdam Zuid (Rivierenbuurt/de Pijp) en hebben voldoende parkeermogelijkheden voor de deur.

Altijd de laatste nieuwtjes en deals in je mail ontvangen?

We sturen gemiddeld eens per 2 weken een nieuwsbrief!