Cryolipolyse

Cryolipolyse is in Amsterdam de meest populaire en effectieve methode om plaatselijk vet te verwijderen. Cryolipolyse wordt ook wel vet bevriezen genoemd en is de beste methode om van overtollig vet af te komen. Bij cryolipolyse wordt het vet op het te behandelen gebied bevroren, waardoor de vetcel afsterft. De vetcel is weg en kan zich hierdoor ook niet meer opnieuw vullen met vet.

Cryolipolyse is een veilige manier om plaatselijk overtollig vet te verwijderen, mits het goed wordt uitgevoerd. Buikvet bevriezen is de meest toegepaste zone, maar in principe kan elk lichaamsdeel door middel van cryolipolyse worden behandeld, afhankelijk van het apparaat dat wordt gebruikt. 

Cryolipolyse met Clatuu Alpha!

Ontdek nu de ongekende kracht van Clatuu Alpha voor het bevriezen van vet! Onze revolutionaire 360-graden applicators koelen en bevriezen de cellen sneller, gelijkmatiger en rondom. Dit leidt tot maar liefst 18% meer effectiviteit dan andere cryolipolyse methoden voor. Bovendien is elke koelapplicator ontworpen om een aanzienlijk deel van de onderhuidse vetlaag te bevriezen en past deze zich aan de dikte van de vetlaag aan.

Het koelproces zorgt ervoor dat vetcellen afsterven en binnen 6-12 weken op natuurlijke wijze uit het lichaam worden vrijgemaakt. Het resultaat? Na één sessie ziet u gemiddeld een vermindering van 2,5 centimeter in het behandelde gebied en een permanente reductie van 20-30% van het hardnekkige vet.

Onze behandeling is bovendien relatief comfortabel en pijnloos. U kunt hoogstens een licht prikkend gevoel ervaren, dat binnen de eerste tien minuten wegtrekt. Behandelingen duren gemiddeld tussen de 50 en 60 minuten, afhankelijk van de grootte en dikte van het te behandelen gebied. En na de behandeling krijgt u zelfs een heerlijke massage die de afbraak van de vetcellen helpen versnellen. Kies voor cryolipolyse van Clatuu Alpha en krijg de figuur waar u altijd van gedroomd heeft!

cryolipolyse

Wat is Cryolipolyse?

Cryolipolyse is simpelweg het bevriezen van vetcellen. Vet is veel gevoeliger voor kou dan elke ander lichaamsweefsel. Vetcellen kristalliseren bij een temperatuur onder de 9ºC en dit proces wordt cryolipolyse genoemd. Het kristalliseren van de vetcellen leidt tot apostose, wat betekent dat de cellen, in dit geval de vetcellen afsterven. Vervolgens worden de vetcellen via de darmen, lever en urine uit het lichaam afgevoerd.

De Cryolipolyse techniek is ontwikkeld op de Harvard Universiteit en is gebaseerd op het afbreken van vetcellen door kou op een natuurlijke en onschadelijke manier. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat Cryolipolyse geen schade toebrengt aan omliggend weefsel of organen en veilig is wanneer het goed wordt uitgevoerd. Daarom heeft vet bevriezen veel voordelen ten opzichte van andere behandelingen die vet verwijderen.

Mensen hebben verschillende lagen lichaamsvet. De hardnekkige vetlaag die net onder de huid zit en niet of nauwelijks doorbloed wordt, kan moeilijk worden aangepakt . Zelfs vaak niet door mensen die voldoende bewegen. Hierdoor hebben ook mensen die gezond bezig zijn, vaak moeite om van hun buikvet of lovehandles af te komen. Vetcellen bevriezen is daarom een uitkomst voor mensen die deze hardnekkige vetlaag willen aanpakken.

Cryolipolyse intake

Bij de cryolipolyse behandeling wordt vooraf een uitgebreide intake gedaan waarbij de omtrek van het te behandelen gebied wordt gemeten en het vet wordt afgetekend en foto’s worden gemaakt van het gebied. Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid en het type vet en het gewenste resultaat.

Cryolipolyse behandeling

Tijdens de behandeling worden de applicators geplaatst op het gebied, die gedurende 50 minuten hun werk doen op de vetcellen. Dit kan in het begin strak en koud aanvoelen, maar na ongeveer 10 minuten wordt de huid verdoofd door de kou. Gedurende de behandeling kan de klant ontspannen en bijvoorbeeld een serie kijken of werkzaamheden op de telefoon doen.

Na het verwijderen van de applicators wordt het gebied gemasseerd en wordt nazorg gegeven. Het verschil in omvang van het vet wordt na ongeveer 6 weken zichtbaar en na 8 weken worden er foto’s gemaakt om het resultaat te beoordelen. Het definitieve resultaat wordt na maximaal 12 weken bereikt. De cryolipolyse behandeling met Clatuu Alpha is vrijwel pijnloos en heeft weinig tot geen bijwerkingen. Het behandelde gebied kan nog wel een paar weken gevoelig zijn en licht beurs aanvoelen.

De cryolipolyse behandeling met Clatuu Alpha kan eenmaal in de 12 weken worden toegepast op dezelfde zone. Het lichaam heeft namelijk tijd nodig om de gekristalliseerde vetcellen af te breken en af te voeren. Het is wel mogelijk om twee verschillende zones te behandelen in een sessie van 50 minuten, en in totaal kunnen er maximaal 6 zones behandeld worden. Dit betekent dat de totale behandeltijd 150 minuten kan bedragen. Een bijkomend voordeel van cryolipolyse is dat de behandelde vetcellen blijvend worden verwijderd, waardoor het resultaat blijvend is.

cryolipolyse resultaat
Cryolipolyse resultaat na 1 behandeling
cryolipolyse behandeling
Buikvet aanpakken met cryolipolyse

Welke zones zijn met cryolipolyse te behandelen?

Cryolipolyse is effectief bij het verminderen van zacht vet op verschillende lichaamsdelen. Over het algemeen zijn de volgende zones zeer goed te behandelen:

 • Bovenarmen en kippenarmen
 • Benen, heupen en zadeltassen
 • Billen
 • Buik, taille, lovehandles en zwembandjes
 • Rug
 • Mannenborst
 • Onderkin

De buik is een veelvoorkomende zone om te behandelen, omdat dit vaak de lastigste plek is om vet te verliezen door middel van sporten en een gezond dieet. Echter, onze ervaring leert dat op zacht vet het beste resultaat te behalen is, ongeacht de zone die behandeld wordt.

Cryolipolyse Nazorg

Hier zijn onze zes tips voor de beste resultaten na de cryolipolyse behandeling:

 1. Drink voldoende water. Water helpt om het vet sneller af te voeren.
 2. Ondersteun je lichaam met de juiste producten, waarvan het belang hierboven in het artikel is uitgelegd.
 3. Masseer de huid dagelijks na een cryolipolyse behandeling. Dit versnelt de afvoer van de kapotgemaakte vetcellen.
 4. Beweeg regelmatig om gewichtstoename te voorkomen. Dit draagt bij aan het sneller afvoeren van de vetcellen, zowel tijdens als na de cryolipolyse behandeling.
 5. Eet gezond en niet te veel! Cryolipolyse breekt vetcellen af, maar je lichaam heeft genoeg andere lege vetcellen die zich weer kunnen vullen.
 6. Houd er rekening mee dat cryolipolyse niet bedoeld is om af te vallen, maar om plaatselijk vet te verwijderen. Bij de juiste kliniek krijg je naast de cryolipolyse behandeling advies in een gezonde levensstijl. De meeste mensen die bij ons een cryolipolyse behandeling ondergaan, worden hierdoor meer bewust van het effect van beweging en voeding.

Cryolipolyse vraag en antwoorden

Cryolipolyse is geschikt voor vrouwen en mannen die last hebben van lokale vetophopingen. Dit kan vet zijn  op bijvoorbeeld kin, bovenarmen, buik, rug, bh-knobbels,  dijen en flanken of andere vetzones. Het is belangrijk dat je een goede lichamelijke conditie hebt, maar het is geen vervanging voor gewichtsverlies. Cryolipolyse is een behandeling om plaatselijk hardnekkig vet te verwijderen, wanneer een dieet of lichaamsoefeningen niet het gewenste resultaat hebben. Het is een alternatief voor liposuctie en heeft als voordeel dat het geen operatie is, zodat u geen tijd nodig heeft om te herstellen. 

Een behandelplan op maat is essentieel bij cryolipolyse. De kosten van cryolipolyse is afhankelijk van het doelgebied en het gewenste resultaat, evenals het aantal vereiste behandelingen. Uw cryolipolyse specialist zal u helpen bij het maken van het behandelplan dat het beste bij uw lichaam en wensen past. Houd er rekening mee dat de kosten voor het behandelen van 1 tot 2 zones minimaal € 500 bedragen

Na een cryolipolyse behandeling is het resultaat blijvend, omdat de behandelde vetcellen niet meer terugkomen. Het menselijk lichaam maakt tot ongeveer 18 jaar vetcellen aan. Een ongezonde levensstijl kan er echter voor zorgen dat andere lege vetcellen zich weer vullen.

Vele wetenschappelijke onderzoeken hebben bevestigd dat cryolipolyse veilig is voor het verwijderen van plaatselijk vet. In Amerika heeft de U.S. Food and Drugs Administration (FDA) de veiligheid van cryolipolyse erkend. Het is echter belangrijk om op te merken dat goedkoop niet altijd goed is. Het is daarom essentieel om te kiezen voor een professionele kliniek of schoonheidssalon die veel ervaring heeft en gebruik maakt van goedgekeurde cryolipolyse apparatuur.

Direct na de cryolipolyse behandeling kunt u weer uw dagelijkse werkzaamheden oppakken. Omdat het geen chirurgische ingreep is, hoeft u niet te herstellen op een manier die vergelijkbaar is met een operatie.

Wanneer u aankomt, zal het overtollige vet zich verspreiden over uw hele lichaam en niet alleen op de behandelde gebieden worden opgeslagen.

Bij de cryolipolyse behandeling is het resultaat niet gegarandeerd omdat elk lichaam anders reageert. Er kunnen verschillende onderliggende oorzaken zijn die hierbij een rol spelen. Een professionele kliniek zal dit altijd tijdens de intake met u bespreken.

De beste cryolipolyse behandeling vind u in onze kliniek in Amsterdam Zuid, waar we sinds 2015 de beste cryolipolyse behandelingen aanbieden. Wij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van hardnekkig vet op verschillende delen van het lichaam. Onze ervaren specialisten bieden u een op maat gemaakt behandelplan en maken gebruik van de nieuwste en goedgekeurde cryolipolyse apparatuur om u het beste resultaat te garanderen. Maak vandaag nog een afspraak en ontdek hoe wij u kunnen helpen om uw ideale lichaamsvorm te bereiken.

cryolipolyse
Cryolipolyse lovehandles

Altijd de laatste nieuwtjes en deals in je mail ontvangen?

We sturen gemiddeld eens per 2 weken een nieuwsbrief!