Voedingsmiddelen die bij hoge temperaturen in olie worden gebakken, geven vrije radicalen af die cellulaire schade aan de huid kunnen veroorzaken. Blootstelling aan vrije radicalen versnelt het verouderingsproces door een actie die cross-linking wordt genoemd. Cross-linking effecten beïnvloeden de DNA-moleculen en kunnen de elasticiteit van de huid verzwakken.
Alhoewel patat met lekker veel zout erg lekker kan zijn, haalt een teveel aan zout water uit de huid en leidt dit uitdroging van de huid. Uw huid is dan vatbaarder voor rimpels.
Gefrituurde producten zitten vol met slechte koolhydraten en bezorgen je een korte energiepiek. Na een tijdje krijg je dan weer honger, wat weer slecht voor je lijn is. Patat wordt gefrituurd in vet wat bomvol ongezonde stoffen zit, wat weer leidt tot huidschade.
Alternatief: Ruil patat in voor zoete aardappelfriet of zoete aardappel schijfjes en maak deze klaar in de oven. De zoete aardappel bevat 1,5 keer meer antioxidanten dan blauwe bessen. Deze antioxidanten neutraliseren vrije radicalen en beschermen jouw lichaam en dragen bij aan een mooie en gezonde huid
De bataat, hoe de zoete aardappel ook wel wordt genoemd, is ook zeer rijk aan bètacaroteen welke een belangrijke functie heeft als pro-vitamine A. Bètacaroteen beschermt de huid tegen uv-schade. Je lichaam kan dit omzetten in vitamine A en deze vitamine is zeer goed voor de huid, weerstand en ook nog eens voor de ogen.
In de zoete aardappel zit daarnaast 26 mg vitamine C per 100 gram. Vitamine C is een antioxidant en beschermt het lichaam tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn een belangrijke oorzaak van verouderen en huidbeschadigingen.