Inhoudsopgave

Wat is de beste Huidverzorging voor mannen?

Huidverzorging voor mannen gaat er vaak iets anders aan toe dan bij vrouwen. Gemiddeld besteden mannen besteden geen 1 a 1,5 uur per dag voor de spiegel aan het klaarmaken van hun uiterlijk.

De meeste mannen spenderen zelfs nog geen 10 minuten per dag aan huidverzorging inclusief het scheren. Goede huidverzorging voor mannen hoeft ook helemaal niet lang te duren. We laten je zien dat het ook simpel en snel kan!

Mannen vinden het steeds  ‘gewoner’  om meer aandacht te besteden aan hun uiterlijk, social media heeft hier een belangrijke rol in. Men wil er gewoonweg beter uit zien, en we geven je geen ongelijk. Het is altijd leuk om goed voor de dag te komen en complimentjes te krijgen over je uiterlijk, toch?

Veel mannen gaan naar de gym of willen goed voor de dag komen met mooie kleding. Kleding maakt de man zeggen ze ook wel…..Maar waar kijk je nu als eerste naar? Dat is toch iemands gezicht en dan pas naar de kleding!

Vrouwen worden daarnaast ook steeds selectiever en willen graag een goed verzorgde man. Gelukkig begrijpen meer en meer mannen dit en vinden zij langzamerhand hun weg hierin. Vaak gebruiken ze nog wel de verkeerde producten maar daarover later meer.

In onze salon in Amsterdam bestaat zo’n kleine 20% van onze klantenkring uit mannen. Dit neemt elk jaar verder toe. Dit betekent dat steeds meer mannen, zeker in een grote stad zoals Amsterdam, met huidverzorging bezig zijn.

We hebben zoal jonge mannen met acne, oudere mannen die graag wat aan huidveroudering willen doen of mannen met een klein buikje die ze willen laten bevriezen. Want ook mannen kunnen zich hier enorm aan storen en soms wel onzeker over zijn. Gelukkig merken wij dat dit steeds minder als ‘taboe’ wordt gezien en krijgen wij dagelijks mannen over de vloer of bestellen ze huidverzorgingsproducten online.

Is huidverzorging voor mannen anders dan voor vrouwen?

Er is 1 groot verschil tussen een gemiddelde vrouwen- en mannenhuid. Het belangrijkste is dat de huid van een man tot wel 25% dikker kan zijn. Ook heeft de mannenhuid vaak grotere poriën waardoor de huid vetter oogt. De huid wordt daarnaast bij mannen vaak blootgesteld aan schade voortkomend uit het scheren van baard en snor. De mannenhuid veroudert vaak later dan de vrouwenhuid, maar als het verouderingsproces bij mannen eenmaal in gang is gezet, gaat dit veel sneller dan bij vrouwen.

Voor mannen geldt net als voor vrouwen dat het van groot belang is de huid er goed, verzorgd en schoon uit te laten zien. Dit voorkomt huidproblemen, zoals een droge of acne huid en vroegtijdige veroudering. Dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn en volstaat met enkele minuten aandacht geven aan het gezicht in de ochtend en voor het slapen gaan.

Producten voor een mannenhuid

Er zijn al talloze producten op de markt op het gebied van huidverzorging voor mannen. Maar wat is nou het beste voor een mannenhuid? En kan een man dezelfde producten gebruiken als een vrouw? Bijna alle dagcrèmes of serums zijn ook gewoon door mannen te gebruiken! Het gaat er niet zo zeer om of je nou man of vrouw bent maar om wat voor huidtype je hebt. Zie je een product speciaal huidverzorgingsproduct voor mannen dan is dat vaak uit marketing technisch oogpunt gemaakt.

De huidverzorgingsproducten die bij ons verkrijgbaar zijn kunnen zowel door mannen als vrouwen worden gebruikt. Denk hierbij met name aan Murad, Medik8. Zolang je weet wat voor huidtype je hebt, zijn er genoeg opties.

Waarom huidverzorging van de drogist niet goed voor je huid is?

Huidverzorgingsproducten die je bij de drogist kunt kopen, zijn verzorgingsproducten voor mannen die het gene verzorgen wat wij aan de oppervlakte kunnen zien. Dit klinkt natuurlijk heel logisch maar onze huid bestaat uit veel meer lagen dan alleen het laagje wat wij kunnen zien.

Als er huidproblemen zijn of als je aan huidveroudering wilt werken moet je met producten naar de diepere huidlagen toe, hier kunnen wij de huid een handje helpen en een eventueel probleem oplossen. Hiervoor heb je producten nodig of beter gezegd moleculen die de huid kunnen binnendringen. De ingredienten van huidverzorgingsproducten van de drogist kunnen dit niet! Er zit zoveel meer achter dan alleen maar een aantal ingrediënten bij elkaar in een potje doen en het op de markt uit te brengen. Er zijn vele studies nodig om echt te kunnen bewijzen dat de ingrediënten/moleculen echt goed te werk gaan in de levende huidlagen. De merken die je bij de drogist koopt, stoppen hun geld liever in marketing dan in onderzoek! Daarnaast bevatten deze huidverzorgingsproducten lage conentraties werkstoffen. Het gevaar van hogere conentraties is kans op irritatie en dus minder vekopen, dus zijn de producten zo laag gecontreerd (of ze gebruiken te grote moleculen die de huid niet binnen dringen) dat iedereen ze kan gebruiken.

Drogisterij huidverzorging verzorgt dus over het algemeen alleen ons bovenste huidlaagje, dit kan voor velen lekker aanvoelen en genoeg comfort geven. Helaas verwent dit de huid zo erg dat de werking van de huid ook minder wordt. De huid hoeft namelijk niets meer te doen om gehydrateerd te blijven dit smeren we er namelijk toch op met die huidverzorging. Omdat de huid dus lui wordt zal je huidconditie steeds slecht en slechter worden wat naarmate je ouder wordt voor huidproblemen kan zorgen en vroegtijdige veroudering veroorzaakt.

De huid kan makkelijk zelf het werk doen maar heeft als we ouder worden of huidproblemen hebben soms alleen een trigger (zetje) nodig om weer op de juiste manier te werken. Verwen je huid dus niet met vette huidverzorging maar ga met huidverbeteringsproducten aan de slag als je er op de langere termijn goed uit wilt blijven zien of huidproblemen bij de wortel wilt aanpakken.

Wij werken dan ook met merken die soms wel meer dan 8 jaar een studies hebben gedaan voordat een product wordt uitgebracht op de markt. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan oxidatie bij producten. Er wordt jammer genoeg heel vaak gewerkt met ingrediënten die al na een week volledig geoxideerd zijn en dus helemaal geen enkele werking meer hebben op de huid. Hier moet onderzoek naar worden gedaan en niet zomaar in een product worden verwerkt.

Wat is de beste huidverzorging voor mannen?

Als je als man interesse begint te krijgen in huidverzorging is vaak de eerste stap om thuis aan de slag te gaan met producten. Dit is een goed begin! Als de huid nog niks gewend is kan dit enorm veel effect hebben en de huid er veel beter uit laten zien. Maar wat heb je nu nodig?

Het belangrijkste voor de mannenhuid is een 3 stappenplan en kost je maximaal 2 minuten in de ochtend en 2 minuten in de avond.

Stap 1 Reinigen met een cleanser (reiniger)
Stap 2 Serum (pakt bepaalde huidproblemen aan of voorkomt deze)
Stap 3 Dagcrème + SPF zonbescherming/avondcrème

Met 4 producten kan je al een goed begin maken om je huid op een goede manier te verzorgen en te werken aan anti-aging of andere huidproblemen.

Huidverzorging voor mannen 1

Hoe herken ik als man mijn huidtype?

Iedereen heeft een ander type huid. Om het nog ingewikkelder de maken heeft ook bijna iedereen een gemengd huidtype. Hiermee bedoel wij;  bijvoorbeeld een vetter voorhoofd en neus maar juist wat drogere wangen. Als je een vette huid hebt is dit te herkennen aan een wat olieachtige waas en grotere poriën. Een drogere huid heeft kleine poriën en kan soms zelfs neigen naar schilfers en een ruwe huid.

De verschillende huidtypes en de beste huidverzorging voor mannen:

1. Normaal huidtype mannen

Normale huidtypes hebben kleine poriën en een stevige huid die in balans is. De huid is elastisch en wordt niet vettig gedurende de dag. Je hebt vrijwel geen last van onzuiverheden.

Ons advies voor mannen met een normale huid:
Reinig de huid elke ochtend en avond met een cleanser en overdag een moisturizer (dagcrème) met SPF en in de avond gebruik je een anti-aging serum + nachtcrème met werkstoffen voor de nacht. Dit voorkomt vroegtijdige veroudering in de vorm van lijntjes en rimpels

Gezichtsbehandeling voor mannen met een droge huid:

Voor de normale mannen huid zijn er tal van gezichtsbehandelingen. Het hangt er een beetje vanaf waar je je op wilt richten. Ons advies is om de kennismakingsbehandeling voor mannen te kiezen. We kijken dan samen naar de beste behandeling passend bij jouw huid en wensen.

2. Droog huidtype mannen

De Droge huid herken je door schilfertjes en een droog en/of trekkerig gevoel. Wangen en voorhoofd geven bij wrijven meestal huidschilfers af en de huid voelt wat ruw aan. Mannen met een een Droog huidtype verouderen sneller dan de andere huidtypes en vertonen sneller rimpels en lijntjes. De huid is zichtbaar minder elastisch dan andere huidtypes. Dit komt omdat het vochtbalans in de huid niet op orde is

Huidverzorging voor mannen met een droge huid:
‘s ochtends en ‘s avonds een cleanser voor de droge huid te gebruiken, de Medik8 Cream Cleans zit boordevol hydraterende eigenschappen en is zeer mild voor de huid.  Gebruik overdag zonnebrand met een hoge SPF  (ook als de zon niet schijnt) minimaal SPF 30 of een hydraterende dagcrème zoals Medik8 Advanced Day Total Protect met SPF 30. Schadelijke UV straling beschadigt de huid en kan deze nog verder uitdrogen en beschadigen. Ook kan je DNA beschadigen waardoor huidkanker kan optreden.

Breng daarnaast je vochtbalans op peil door het Medik8 B5 serum te gebruiken. Gebruik deze in beginsel zo vaak mogelijk tot dat de huid beter gaat aanvoelen. Vermijd ten alle tijde ingrediënten die uitdrogen, zoals zeep of alcohol. Gebruik in de avond na het reinigen en het serum Medik8 Vitamine C nachtcrème die je huid tijdens het slapen herstelt.

Gezichtsbehandeling voor mannen met een droge huid:

Klik op: gezichtsbehandelingen tegen een droge huid voor meer informatie over onze oplossingen tegen een droge huid.

3. Vettig huidtype mannen

Mannen met een vettig huidtype zijn over het algemeen minder gevoelig voor verzorgingsproducten. De poriën zijn minder groot waardoor mee-eters en onzuiverheden sneller ophopen en tot uiting komen. De huid heeft altijd een bepaalde mate van glans, wat per dag kan verschillen.

clarifyHuidverzorging voor mannen met een vettig huidtype:
Reinig de huid met een zeepvrije cleanser zoals Medik8 Clarifying Foam zowel in de ochtend als de avond. Als dagcrème en nachtcrème adviseren wij de Medik8 Balance Moisturizer. Deze is verrijkt met pre-biotica en pro-biotica en werkt met de natuurlijke mechanismen van de huid om de huid in balans te brengen en hydratatie te stimuleren, waardoor er een matterend effect ontstaat.

‘s Avonds gebruik je na het reinigen en voor de crème het Crystal Retinal 6 serum van Medik8 wat naast tegen huidveroudering werkt ook een antibacteriële werking heeft. Optioneel: Gebruik eens per week het Medik8 Clay Mask op basis van klei om vetten op te nemen en die de natuurlijke balans ondersteunt. Vermijd Ingrediënten die uitdrogen zoals zeep of producten met alcohol.

Gezichtsbehandeling voor mannen met een vette huid:

Klik op: gezichtsbehandelingen tegen een vette huid voor meer informatie over onze oplossingen tegen een vette huid.

4. Gevoelig huidtype mannen

De huidverzorging van een gevoelige huid is best eenvoudig, als je weet wat je doet! Gebruik geen producten die  irritatie kunnen veroorzaken,  een gevoelige huid geeft namelijk snel een reactie op bepaalde ingrediënten. De gevoelige huid voelt daarnaast trekkerig aan, is droog, rood of schraal en kan soms ook jeuken. Rehydratie en herstel van de natuurlijke barrière van de huid is het allerbelangrijkste om de gevoelige mannen huid te behandelen. Gevoelige huidtypes gaan altijd gepaard met een ander huidtype, (zoals droog of bet) met als toevoeging dus de extra gevoeligheid. Voor de gevoelige mannenhuid is het van belang zeer milde ingrediënten te gebruiken. Medik8 heeft een zeer zachte lijn voor de gevoelige huid

Ons advies voor mannen met een gevoelige huid:
Reinig de huid met een milde cleanser zoals de Medik8 Calmwise Soothing Cleanser. Vervolgens als stap2 de het Medik8 Calmwise Serum die de roodheid binnen 1 maand vermindert. Als stap 3 breng je Medik8 Colour Correct aan en in stap 4 een hoge SPF zoals de Medik8 Pyhsical Sunscreen. Met deze 4 stappen zal je zien dat de gevoeligheid van je huid aanzienlijk afneemt. Let op! Gebruik geen andere producten op de huid dan deze 4 producten.

Gezichtsbehandeling voor mannen met een gevoelige huid:

Klik op: gezichtsbehandelingen tegen een gevoelige huid voor meer informatie over onze oplossingen tegen een gevoelige huid

5. Verouderde mannenhuid

Zodra rimpels en fijne lijntjes zichtbaar worden kun je zien dat je huid aan het verouderen is, dit is geen huidtype maar een proces dat el veel eerder begint in de diepere huidlagen.  Dit is een natuurlijk proces en kun je helaas niet tegengaan. Dit kan je wel vertragen door de huid te verzorgen met de juiste ingrediënten voordat je de rimpels en lijntjes ziet opkomen.

Ook als ze er eenmaal zichtbaar zijn kan je ze zeker doen verminderen, in combinatie met gezichtsbehandelingen voor mannen worden de mooiste resultaten geboekt. Voeding is ook erg belangrijk. Je kunt het proces vertragen door een gezond voedingspatroon. Het is nooit te laat om het verouderingsproces te vertragen. Maar hoe langer je wacht des te moeilijker het wordt! Begin daarom vandaag nog met je dagelijkse routine huidverzorging voor mannen.

Oplossingen voor een verouderde mannenhuid:
In dit advies geven wij een advies voor producten die werken op huidveroudering en zijn geschikt voor de normale huid, de vette huid en de gecombineerde huid die wilt werken aan anti-aging. Als eerste stap reinigen we de huid overdag en ‘s avonds met de Medik8 Surface Radiance Cleanser. Overdag gebruik je na het reinigen een vitamine C serum zoals Medik8 C-Tetra Intense voor onder andere aanmaak van collageen en elastine en sluit af met een Medik8 Daily Radiance Vitamine C dagcreme. Voor de avond adviseren wij na het reinigen de Medik8 R-Retinoate Intense, dit is een nacht crème en serum met retinol en staat bekend als het beste retinol product in de markt tegen huidveroudering.

La Colline heeft echter een specifieke lijn gemaakt voor een mannenhuid.

Naast dat la Colline op huidverjonging werkt op celniveau hebben deze producten ook heerlijke geuren. Wij kunnen ons zo voorstellen dat je al man misschien niet naar roos of madelief wilt ruiken. Daarom heeft La Colline ook gezichstverzoging voor mannen die op celniveau en op huidverjonging werken. In deze lijn wordt gebruik gemaakt van wat stoerdere geuren zoals musk en een lichte citroen geur. Daarnaast zorgt La Colline ervoor dat de producten in de mannen lijn er uiteraard mannelijker uitzien maar ook snel worden opgenomen. Hierdoor blijft er geen laagje achter op de huid.

Gezichtsbehandeling voor mannen tegen huidveroudering

Klik op: gezichtsbehandelingen tegen huidveroudering voor mannen voor meer informatie over onze oplossingen

6. Mannen- of jongenshuid met Acne

Veel jongens hebben tijdens hun puberteit last van puistjes en acné. Zelfs als volwassen man kunnen puistjes en acné nog steeds voor problemen zorgen.  Scheren kan een oorzaak zijn, maar de meeste mannen scheren toch regelmatig hun baard. Scheren kan dus resulteren in puistjes plus (als even niet wordt opgelet) wondjes met littekens als gevolg en een geïrriteerde huid. Die littekens ontstaan zeker als je vervolgens niet van die irritaties en puistjes af kunt blijven.  Wil je puistjes voorkomen neem een zeepvrije en alcoholvrije scheerschuim en scheer met scherpe mesjes en vervang deze regelmatig.

Acne word veroorzaakt door overmatige talgproductie in de huid die je poriën uiteindelijk verstoppen. Er komen vervolgens bacteriën bij omdat je er bijvoorbeeld steeds aanzit of je huid niet goed reinigt. Met als resultaat een ontsteking. Een ontsteking (puistje) op de huid noemen we acne. Sommige mannen schamen zich voor hun acne en vinden de stap naar een schoonheidssalon te hoog. Daarom geven wij j een advies hoe je thuis je huid acne vrij kan krijgen. Indien onderstaande stappen niet voldoende zijn om van je acne af te komen dan zijn extra reinigende behandelingen in een salon echt noodzakelijk.

Ons advies voor de mannen- en jongenshuid met acne:
Gebruik Medik8 Clarifying Foam, is een milde anti-bacteriële zeepvrije reiniger die ontstekingsremmend werkt en zo uitbraken van acne en puistjes helpt voorkomen. Als 2e stap gebruik je ultra hydraterend serum zoals het Medik8 B5 serum. De Acne huid produceert meer talg als deze vochtarm is daarom is het van groot belang de huid intense te hydrateren. Medik8 Crystal Retinal 3 als stap 3 om de huid te exfoliëren en de acne bacterie te bestrijden. Als stap 4 adviseren wij de Medik8 Balance Moisturizer en Glycoilic activator. Dit is een sterke formule met Prebiotica en Probiotica die het evenwicht van de huid stimuleren en ook helpt bacteriën tegen te gaan die acne veroorzaken en de talgproductie reguleert. Als laatste stap Medik8 Blemish SOS die ontstane uitbraken en ontstekingen sneller laat wegtrekken. Al deze producten zijn ook geschikt voor acne op de rug, wat een veelvoorkomend probleem bij mannen is.

Wil je je gezonde levensstijl ondersteunen met voedingssupplementen tegen acne dan adviseren wij:
Om de huid van binnenuit ook te ondersteunen is een gezond voedingspatroon erg belangrijk. Je kunt van alles aan de buitenkant erop smeren maar als je ongezond blijft eten wordt het heel lastig van je acne af te komen. Wij adviseren om als je snel van acne af wilt raken Laviesage Skin Clear in combinatie met Laviesage Skin Balance  bij te slikken.

Gezichtsbehandeling voor mannen en jongens met acne:

Klik op: gezichtsbehandelingen tegen acne voor meer informatie over onze oplossingen tegen acne. Ookis kan de acne behandeling gekozen worden om de rug te laten behandelen.

Hoe lang doe je met de gezichtsproducten voor mannen?

De producten die wij hebben besproken gaan circa zo’n 3 tot 4 maanden mee

Nu je bekend bent met jouw huidtype en of huidproblemen dan kun je gericht producten uitkiezen die aanvullend werken op het functioneren van jouw huid.

Huidverzorging voor mannen van binnenuit met voedingssupletie

Je bent wat je eet wordt er steeds vaker gezegd. Ook je huid heeft hier profijt van. Hoe gezonder wij leven en eten hoe beter onze huid er dan ook uit kan zien. Denk bijvoorbeeld aan slapen. Te weinig slaap? Reken er maar op dat je dit de volgende ochtend aan de huid terug kunt zien. Gezonde voeding speelt dan ook een grote rol voor onze huid. De huid is ons grootste orgaan maar krijgt jammer genoeg alleen de restjes vitamine en mineralen die de rest van het lichaam niet meer nodig heeft.

Het is algemeen bekend dat onze voeding steeds minder voedingstoffen bevat dan vroeger. Zo zat er in spinazie in 1955 51 mg vitamine c (per 100 gram), maar volgens het laatste onderzoek dat werd gehouden in 2002 nog maar liefst 18 mg vitamine C. De oorzaken hiervan zijn luchtvervuiling, te snelle kweek, langdurige opslag en transport. Kun je nagaan wat er in 2021 nog maar voor vitamines inzitten. Er blijft helemaal niks meer over!

Door de afname van deze voedingswaarde is het moeilijk om voldoende voedingstoffen en bouwstoffen binnen te krijgen om je huid van alles te voorzien. Wij zelf geloven er dan ook in dat het heel belangrijk is om deze vitamines en mineralen aan te vullen met de juiste suppletie. Zo komt je lichaam niks te kort en krijgt ook de huid de juiste hoeveelheden.

Is zonbescherming nou echt zo belangrijk?

Jazeker! De belangrijkste huidverzorging voor mannen en vrouwen is een SPF.

Zonbescherming dragen wij om de schadelijke stralingen van de zon tegen te gaan om zo eventuele huidbeschadiging dat zelfs kan lijden tot huidkanker te voorkomen. Huidkanker is dan ook de meest voorkomende vorm van kanker, Daarnaast wordt onze ozonlaag ook steeds dunner en biedt ons dus minder bescherming tegen deze schadelijke stralingen. Onwijs belangrijk dus om dagelijks spf te gebruiken. En als je een dagje buiten bent en dus voortdurend in aanraking komt met de zon is het belangrijk je regelmatig in te smeren. Een goede zonnebrand werkt namelijk maar voor maximaal twee uur.

Mannen worden knapper naar mate ze ouder worden. Feit of fabel?

Dit is maar weggelegd voor een heel klein gedeelte van de mannen en meestal zijn dat mannen die hun geld verdienen met hun uiterlijk zoals filmsterren…..Zouden deze mannen hun gezicht verzorgen met producten van de drogist? wat denk jij?

close

Altijd de laatste nieuwtjes en deals in je mail ontvangen?

We sturen gemiddeld eens per 2 weken een nieuwsbrief!

Heb je een vraag of wil je ons iets laten weten? Plaats hieronder je comment!

Geef een antwoord

Over mij

Ik ben Jiska Payet. eigenaar van Beauty Unlimited en meer dan 25 jaar gespecialiseerd in huidverjonging en huidverbetering

Schrijf je in op de nieuwbrief

Recente Blogs

Volg ons