Vette huid behandeling

Beauty Unlimited Amsterdam heeft de beste behandelingen tegen de vette en glimmende huid. Ook leggen we uit wat je hier zelf kan doen met een behandelplan op maat!

De vette huid wordt vaak gezien als probleemhuid. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn, want een vette huid heeft meer bescherming tegen negatieve invloeden van buitenaf. Maar een te vette huid gaat glimmen en kan verstopt raken. Gelukkig is het met de juiste behandelingen en producten goed op te lossen.

De beste behandelingen tegen de glimmende vette huid

Vette huid LEVEL 1 Dieptereiniging

Vaak wordt een vette huid veroorzaakt door veel talg productie. Als dit het geval is het een optie om een diepte reinigen te nemen zodat al het talg kan worden gereduceerd. De diepte reinigende behandeling is dus vooral op het reinigen van de verstopte poriën. Bij deze behandeling geven wij ook een korte peel en masker die beide een positieve werking hebben op de vette huid.
Level 1

Vette huid LEVEL 2
pH Formula Peeling

Met deze peeling met verschillende fruitzuren kunnen we de talgproductie reguleren wat uiteindelijk zorgt voor een minder vette huid. De mooiste resultaten behalen wij met de comninatie van salicylzuur en retinol oftewel vitamine A. Retinol heeft een zeer goede werking tegen de vette huid!
Level 2

Vette huid LEVEL 2 Oxy Geneo

De microdermabrasie behandeling gecombineerd met zuurstof reguleert de talgproductie. Hierdoor gaat de huid zich vernieuwen. Ook zorgt het ervoor dat de opbouw van dode huidcellen wordt verminderd waardoor talg makkelijker weg kan en niet verstopt raakt. Hierdoor wordt de glans van de huid geminimaliseerd.
Level 2

Nieuwe klant? Maak deze maand een afspraak met korting!

Nu alle level 2 behandelingen voor slechts van €125,- voor €89,- 
Inclusief intake en huidscan
 

Tips tegen een vette huid:

 • Gebruik producten specifiek gemaakt voor een vette/onzuivere huid. PH Formula heeft een aantal producten bijvoorbeeld tegen de vettige huid zoals de PH Formula Rescue OIL. Ook is een goede reiniging van essentieel belang, zo worden alle poriën goed schoongemaakt een voorkom je verstoppingen en overmatige talg productie.
 • Scrub de huid, ook dit zorgt ervoor dat de talg productie wordt verminderd en de poriën niet verstoppen. Probeer dit 1 keer in de week aan je routine toe te voegen
 • Plan regelmatig een bezoek bij ons in de salon, dan kunnen wij door middel van een van de bovenstaande behandelingen de vette huid nog beter onder controle krijgen.
 • Cosmetica mag gebruikt worden maar alleen als het op basis is van 100% mineralen. Youngblood heeft hele mooie producten die ideaal zijn voor mensen met een vette huid.
 • Voedsel is zeer belangrijk, krijg niet teveel ongezonde vetten binnen en van groot belang is een goede Omega 3 Omega 6 verhouding! Aan de hand van een vingerprikje kunnen we deze waarde balans voor je meten.
 • Drink minimaal 2 liter water per dag.

Wat moet je vooral niet doen als je last hebt van een vette huid?

 • Roken, probeer hier echt mee te stoppen. Roken verdikt namelijk je hoornlaag (bovenste huid laag) wat voor verstoppingen kan zorgen.
 • Te heet douchen. Douche bij voorkeur lauw of koud. Een te hete douche verwijdert de natuurlijke vetlaag van het huidoppervlak. Hierdoor gaat de huid juist nog meer talg produceren.
 • Ongezonde vette producten eten. Hierdoor wordt de huid alleen maar vetter en glimmender
 • Onbeschermd in de zon zitten of lopen. De stralingen zijn echt heel slecht voor je algehele huidconditie.
 • Aan je huid zitten. Bij mensen met een vette huid zitten meer bacteriën op de huid. Als je er steeds aan zit verspreid je dit en heb je kans op meer ontstekingen.

Nieuwe klant? Je krijgt bij de behandeling een uitgebreide intake en huidscan met de Observ 520 cadeau t.w.v. € 40

De huidspecialist kijkt naar de oorzaken van de vette huid en je wordt vervolgens behandeld met de best passende gezichtsbehandeling tegen de vette huid.

Natuurlijk krijg je ook advies en tips hoe je thuis aan de slag kunt gaan met producten die je helpen de vette huid weer in balans te krijgen.

Boek deze intake en huidscan naast je behandeling tegen de vette huid

De vette huid

Een vette huid komt veel voor bij jongeren en mannen hebben hier over het algemeen ook meer last van. Dit kan je vooral zien als je kijkt naar de T-zone, dat vaak glimt. De huid is dan ook dikker omdat er meer talg zit op het huidoppervlak. Daardoor vertoornd de huid eerder. Talg is opgebouwd uit vet en is onmisbaar voor het lichaam. De vette huid wordt vaak gezien als probleemhuid. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn, want het beschermt namelijk de huid.

Bij een te vette huid is het proces van de talgaanmaak niet in evenwicht met het verlies. En daardoor kan de talg de pH-waarde van de huid veranderen in plaats van beschermen. En bij een gebrekkige verzorging kan dat leiden tot ontstekingen en dit is vaak de voorloper van acne. Maar een vette huid heeft ook zeker voordelen. Hierdoor verouderd de huid namelijk veel minder snel en het is een erg sterke huid. Toch is het belangrijk om te proberen de talgproductie in balans te houden of te brengen want dit zorgt voor een gezonde en goed beschermde huid.

Kenmerken van een vette huid:

Mensen met een vette huid hebben meestal grote, zichtbare poriën. Dit wordt veroorzaakt door de overactieve talgklieren. Dit kan op het hele gezicht zijn maar ook plaatselijk (gecombineerde huid).

 • Glimmende huid
 • Huid voelt vettig aan
 • Grotere porie structuur
 • Sneller last van puistjes/acne
 • Vaak ook een vocht tekort

Hoe ontstaat een vette huid?

Een vette huid komt door overgevoeligheid van de talgklieren, gestimuleerd door de hormonen. Dit wordt vooral veroorzaakt door mannelijke, (androgene) hormonen. Dit gebeurt vanaf de puberteit bij zowel mannen als vrouwen. Het heeft dus niet zozeer met je voeding te maken maar wel is het zo dat als je veel voedingsmiddelen eet met een hoog vetgehalte, je lichaam er moeite mee heeft dit te verteren en dat kan leiden tot pukkeltjes. 

 

Stress kan invloed hebben op de huid, omdat dit de hormonenproductie stimuleert. Maar ook het kan natuurlijk ook erfelijk zijn. Zwangerschap en pilgebruik kunnen ook invloed hebben op je huid, waardoor het (tijdelijk) vetter wordt. Het klimaat speelt natuurlijk een grote rol maar ook als je bepaalde cosmeticaproducten gebruikt.

Oorzaken Vette huid:

 • Hormonen, dit kan heel erg de aanmaak van talg stimuleren.
 • Zwangerschap en pil gebruik. Beide hebben enorm veel invloed op je hormonen wat ervoor kan zorgen dat de huid vetter kan worden.
 • Stress, ook stress maakt hormonen aan. Daarom kan je bij het ervaren van veel stress verandering zien aan de huid.
 • Verkeerde producten gebruiken, veel mensen gebruiken producten op bijvoorbeeld olie basis zonder dit eigenlijk te weten. Laat je goed informeren voordat je met een product gaat starten om te voorkomen dat je huid vetter word en de poriën verstopt kunnen raken. Reinigingsproducten spelen hierbij ook een grote rol, gebruik je de juiste reiniging kan je voorkomen dat de poriën verstoppen en dus een vette huid tegengaan.
 • Medicatie, helaas kan dit ook invloed hebben en een vette onzuivere huid veroorzaken. Vaak staat dit ook in de bijsluiter beschreven.
 • Een vocht tekort. In sommige gevallen is het zo dat als een huid een vocht tekort heeft, de huid meer talg gaat produceren om zichzelf te beschermen tegen uitdrogen. Hierdoor komt er een vet laagje over de huid.
Fruitzuur-peeling-vette-huid

Afspraak vette huid behandeling Amsterdam

Maak online een afspraak bij Beauty Unlimited Amsterdam! Wij helpen je graag van je vette huid af te komen met de juiste behandelingen, producten en tips. Wij zijn gevestigd in Amsterdam Zuid (Rivierenbuurt/de Pijp) en hebben voldoende parkeermogelijkheden voor de deur.

Weet je niet welke behandeling het beste voor jouw huid is?

Maak dan een afspraak voor de “Vette huid/grove poriën nader overeen te komen“. De specialist kijkt dan samen met jou welke behandeling voor jouw het beste geschikt is!

Altijd de laatste nieuwtjes en deals in je mail ontvangen?

We sturen gemiddeld eens per 2 weken een nieuwsbrief!