behandeling-gevoelige-huid-amsterdam.

Gezichtsbehandelingen voor een gevoelige huid

Niet elke behandeling is toepasbaar op de gevoelige huid, maar gelukkig zijn er genoeg behandelingen die zelfs voor de meeste gevoelige huid geschikt zijn.

Beauty Unlimited Amsterdam heeft diverse gezichtsbehandelingen om de gevoelige huid te kalmeren, er mooier uit te laten zien en te beschermen. Zelfs op de meest gevoelige huid kunnen we met de juiste apparatuur ook op huidverjonging of anti-aging werken. Al onze behandelingen voor de gevoelige huid zijn zowel voor mannen als vrouwen geschikt.

Elke nieuwe klant krijgt bij ons in Amsterdam een gratis uitgebreide intake en huidscan met de Observ 520 t.w.v. 35,-. De huidspecialist kijkt naar de mogelijke oorzaken van de gevoelige huid en wordt vervolgens behandeld met de best passende gezichtsbehandeling voor uw gevoelige huid. Daarnaast krijgt u van ons advies hoe u thuis aan de slag kunt gaan met huidverzorgingsproducten die de huid weer gezond en minder gevoelig maken.

De beste behandelingen voor de gevoelige huid

Bij alle gezichtsbehandelingen voor een gevoelige huid werken we met speciaal daarvoor ontwikkelende serums en crèmes die de huid helpen te verzachten, te kalmeren en huidontstekingen tegen te gaan.

 • Cold laser droge huid + huidverjonging
  1e keer Cold laser behandeling 20,- korting
  De Cold Laser behandeling is een zeer zachte laser voor de huid , maar toch zeer krachtig die de huid van nieuwe energie voorziet. Werkt zeer goed tegen ontstekingen en verlicht en kalmeert de gevoelige huid en werkt daarnaast ook nog eens huidverjongend waardoor de huidcellen tot wel 10 jaar jonger kunnen functioneren
 • Bio Skin Light Droge huid + huidverjonging
  De Bio Skin Light is een combinatie behandeling van de Cold Laser en de Collageen Booster. Door de toevoeging van de de Booster zal de huid ook nog eens extra collageen aanmaken. Ideaal voor de ouder wordende gevoelige huid.
 • Meso therapie (zonder naalden) droge huid – anti-aging
  Bij de Meso Therapie behandeling worden rijk gevulde cocktails van vitamines, anti-oxidanten en hyaluronzuur diep de huid in gesluisd. Door de extra voeding die de huid krijgt zal deze minder gevoelig worden en bovendien heeft de Meso Therapie een anti-aging werking
 • Murad Redness Facial (droge huid behandeling)
  Deze Redness facial met Murad producten werkt vooral op de rode huid. De behandeling verzacht de huid en werkt ontstekingsremmend en wordt afgesloten met 2 intens kalmerende en verkoelende maskers. De Murad Redness Facial bevat daarnaast een zeer milde peeling voor de gevoelige huid.

Weet je niet welke behandeling voor jouw gevoelige huid geschikt is?

Kies dan in de online agenda voor “Gevoelige huid – Behandeling nader te bepalen“. De huidspecialist kijkt dan tijdens de intake en huidscan, samen naar je wensen en welke behandeling het beste geschikt is voor jouw gevoelige huid!

De gevoelige huid kan erfelijk bepaald zijn

Sommige worden geboren met een gevoelige huid. Dit is dan erfelijk bepaald en de huid is dan ook erg kwetsbaar.  Wat ook veel mensen ervaren is een tijdelijke gevoelige huid door bepaalde invloeden zoals cosmetica, stress of luchtvervuiling terwijl zij van nature geen gevoelige huid hebben. Dat komt regelmatig voor, maar is toch iets anders.

Hoe kan een gevoelige huid ontstaan?

Je hebt te maken met een huid die uit balans is. Dit is te merken aan dus het trekkerige gevoel, rode vlekken of uitslag in het gezicht, maar het kan ook voorkomen op het hele lichaam. En ook dit verschilt weer, want de ene huid is gevoeliger dan de andere.

Een belangrijke functie van de huid is ons beschermen tegen invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan vuil, schadelijke stoffen in de lucht, straling en micro-organismen. De huid selecteert welke prikkels of stoffen worden toegelaten maar een te gevoelige huid is niet meer in staat dit te doen. Hierdoor is het afweermechanisme verstoord en heeft de huid een lagere weerstand met het gevolg dat de huid niet meer optimaal beschermd is en de prikkels en stoffen gemakkelijk binnen kunnen dringen. Hierdoor wordt de huid harder en is het vaak ruw en geïrriteerd.

Kenmerken gevoelige huid

Een gevoelige huid heeft verschillende kenmerken:

 • De huid voelt trekkerig, jeukt, schilfert en brandt
 • Raakt heel snel geïrriteerd door bepaalde producten
 • Reageert heftig op temperatuurwisselingen
 • Wordt snel rood
 • De huid verbrandt snel in de zon
 • De huid heeft vaak een lichte kleur
 • Dunne huid
 • De huid is gevoelig voor allergieën

Mogelijke oorzaken gevoelige huid

 • Stress
 • Roken
 • Voeding en alcohol
 • Hormonale veranderingen
 • Bepaalde stoffen in cosmeticaproducten en make-up
 • Verontreinigde lucht
 • Gebruik van medicijnen
 • Ouderdom
 • Weersomstandigheden
 • Erfelijkheid
 • Uitgedroogde huid
 • UV straling
 • Overbehandelde huid
Medik8-gevoelige huid

Bij het behandelen van een gevoelige huid is het belangrijk om te weten of het gaat om een erfelijke gevoelige huid of om een huid waarvan de huidconditie tijdelijk gevoelig is. Elke nieuwe klant krijgt bij ons een intake en een huidscan waarmee we diep in de huid kunnen kijken naar onderliggende problemen en hierdoor het beste advies kunnen geven qua behandelingen en producten voor thuisgebruik

Tips Gevoelige huid

 1. Gebruik altijd een uv-filter in je dagcrème zoals de Medik8 Advanced Day Total Protect met SPF 30 of een aparte zonnebrandcrème, ook als de zon niet schijnt omdat schadelijke UV straling dan ook aanwezig is. De gevoelige huid is nu eenmaal veel gevoeliger voor schadelijke UV straling. Hierdoor voorkom je dat de huid door deze schadelijke straling geïrriteerd raakt en je vertraagt hiermee ook het ouder worden doordat de schadelijk UV straling geblokt wordt.
 2. Gebruik een cleanser zonder zeep, hierdoor voorkom je onnodige irritatie. De Gentle Cleanse van Medik8 is een zeer milde cleanser voor de gevoelige huid.
 3. Drink voldoende water. Minimaal 1,5 á 2 liter water per dag.
 4. Eet voldoende groente en fruit. De vezels in groente en fruit helpen je huid om vocht vast te houden
 5. Ook kou is een nadeel voor de gevoelige huid. Probeer je huid zoveel mogelijk te beschermen tegen kou en wind. Hierdoor krijg je namelijk last van een droge en schrale huid.
 6. Bij een gevoelige huid adviseren wij het gebruik van Minerale foundation in plaats van een gewone foundation. Minerale make-up bevat ingrediënten en voedingstoffen die de huid niet af sluiten.
 7. Scrub je huid eenmaal per week met een milde scrub of cleanser. Op deze manier ziet de huid er weer nieuw en stralend uit. Dode huidcellen verwijder je op deze manier waardoor je de huid aanzet tot aanmaak van nieuwe gezonde huidcellen
 8. Gebruik extra supplementen voor de huid zoals LaviseSage Skin Balance (de basis voor een gezonde huid) en Skin Protect (extra UV bescherming)
 9. Vermijd zoveel mogelijk stress!. Door stress raakt je huid van slag en kan het zijn dat deze nog gevoeliger wordt.
 10. Vermijden parfum en kleurstoffen in huidverzorgende producten.
 11. Drink minder alcoholische dranken. Alcohol staat er om bekend de huid uit te drogen en de gevoelige huid kan hierdoor extra gaan irriteren.

Maak online een afspraak bij Beauty Unlimited Amsterdam zodat wij je kunnen helpen van je gevoelige huid af te komen met de juiste behandelingen en producten. Wij zijn gevestigd in Amsterdam Zuid (Rivierenbuurt/de Pijp) en hebben voldoende parkeermogelijkheden voor de deur.