grove poriën behandeling

Poriën… iedereen heeft ze, maar bij de één zijn ze groter dan bij de ander. We hebben onzichtbare poriën die scheiden vocht af (zweetklieren) en we hebben poriën die talg afscheiden (talgklieren). Via de poriën wordt talg verspreid over de huid. Dit zorgt voor een goede barrièrefunctie van de huid. Maar deze kunnen in de loop van de tijd groter worden: grove poriën.

Bij Beauty Unlimited Amsterdam hebben we de beste behandelingen gericht tegen grove poriën. Ook leggen we uit wat je hier zelf tegen kan doen met een behandelplan op maat!

Onze beste behandelingen tegen grove poriën

De meeste mensen die last hebben van grove poriën hebben als huidtype een vette huid. De oplossing tegen grove porieen is daarom vaak ook gelijk aan die van de vette huid.

Nieuwe klant? Maak deze maand een afspraak met korting!

Nu alle level 2 behandelingen voor slechts van €125,- voor €89,- 
Inclusief intake en huidscan
 

Grove porien behandeling LEVEL 1 Dieptereiniging

De diepte reinigende behandeling is vooral op het reinigen van de verstopte poriën. Hoe meer talg er in de poriën zit hoe duidelijker de poriën zichtbaar aanwezig zijn. Daarom is belangrijk om de poriën te laten reinigen. Bij deze behandeling geven wij ook een peeling en masker die beide ook werken op het verkleinen van de poriën.
Level 1

Grove porien behandeling LEVEL 2 Peeling

Peeling met verschillende fruitzuren waaronder salicylzuur maar ook Retinol oftewel vitamine A. Retinol heeft een hele goede werking op het verkleinen van de poriën, hierdoor worden ze minder zichtbaar en krijgt talg geen kans.
Level 2

Grove porien behandeling LEVEL 2 Oxy Geneo

De microdermabrasie gecombineerd met zuurstof werkt zeer goed tegen grove poriën. Het reguleert de talgproductie doordat de huid zich gaat vernieuwen. Ook zorgt het ervoor dat de opbouw van dode huidcellen wordt verminderd waardoor talg de kans niet krijgt zich op te bouwen en hierdoor dus ook niet verstopt raakt. Hoe minder talg er aanwezig is hoe kleiner de porie naar verloop van tijd wordt.
Level 2

Nieuwe klant? Boek dan de gratis intake en huidscan bij je behandeling tegen grove poriën

Iedere nieuwe klant krijgt bij de behandeling een uitgebreide intake en huidscan met de Observ 520 cadeau t.w.v. € 40,- De huidspecialist kijkt naar de oorzaken van de grove poriën en de huid wordt vervolgens behandeld met de best passende gezichtsbehandeling tegen grove poriën. Daarnaast krijgt u van ons advies hoe u thuis aan de slag kunt gaan met huidverzorgingsproducten die helpen de grove poriën te herstellen. Boek deze intake en huidscan naast je behandeling tegen grove poriën.

Kan je niet kiezen?

Geen enkel probleem, maakt dan een afspraak voor de “Grove poriën behandeling nader overeen te komen”. De specialist kijkt dan samen met jou welke behandeling voor jouw het beste geschikt is!

Grove-porien-behandeling-resultaat
Resultaat grove porien behandeling

Oorzaak grove poriën

Grove poriën zie je vaak rondom de neus en op de T-zone. Als de huid veel talg afscheid, staan de poriën wijd open. Deze openingen kunnen verstoppen met talg. De oorzaak hiervan is dat naarmate je ouder wordt de hoeveelheid talg in het collageen in de huid afneemt, hierdoor neemt de stevigheid van de porie wandjes af. Talg, make-up en andere soorten vervuiling blijven in de poriën achter en rekken ze als het ware uit. Het kan ook genetisch bepaald zijn doordat ze hun elasticiteit hebben verloren. Het verschilt per persoon waar de grove poriën zich bevinden en wat de porie structuur is. Dat ligt voor een groot deel aan wat voor huidtype je hebt.

Welke huidtype behoort bij grove poriën:

 • De vette huid
  Mensen met een vette huid hebben meestal grote, zichtbare poriën. Dit wordt veroorzaakt door de overactieve talgklieren. Dit kan op het hele gezicht zijn maar ook plaatselijk (gecombineerde huid).

Oorzaak kan zijn

 • Huidveroudering
 • Minder elastische huid
 • Door schade van de zon kunnen de huidcellen rondom de randen van de poriën toenemen.
 • Hormonen
 • Erfelijkheid
 • Verstopte poriën; make-up gebruik, veel talgafscheiding en acne.

6 tips tegen grove poriën

 • Goede reiniging, zorg ervoor dat je gezicht altijd goed schoon is. Reinig je gezicht met een mild reinigingsproduct zonder zeep. Dit verwijdert een te veel aan huidvet/talg, maar zorgt er niet voor dat de huid uitdroogt.
 • Exfoliëren, het is belangrijk op wekelijks je dode huidcellen te verwijderen d.m.v. een exfoliërende crème of een scrub. Een product dat salicylzuur bevat is ideaal. Dit weekt namelijk dode huidcellen los en maakt de poriën schoon.
 • Gebruik retinol producten, dit geeft je huid als het ware een chemische peeling en lost het bovenste laagje van de huid op, hierdoor wordt het strakker en gladder. Dat werkt tegen grove poriën maar ook rimpels en acne.  Laat je ook hierover goed informeren er zijn namelijk verschillende soorten van retinol en niet iedere vorm zal geschikt zijn voor uw huid.
 • Camoufleren met make-up, je kunt het beste make-up op waterbasis gebruiken. Dit verstopt de poriën niet. Wij verkopen het merk youngblood wat de huid dus niet belast en het is geheel op minerale basis waardoor het de huid niet afsluit.
 • Gezonde voeding. Vermijd verkeerde vetten en suikers. Zorg ervoor dat je Omega 3 en Omega 6 goed in balans zijn!
 • Drink water, minimaal 2 liter per dag.

Wat moet je vooral niet doen bij grove poriën

 • Ongezonde vette producten gebruiken zoals omega 3. Omega 3 zit in heel veel bewerkt voedsel. Hierdoor gaan de poriën alleen maar meer verstoppen, waardoor je ook mee-eters kan krijgen.
 • Door de stralingen word je huid minder elastisch, en hierdoor worden je poriën meer zichtbaar.
 • Vol plamuren met make-up op niet minerale basis. Hier zit vaak olie in die de huid doen verstoppen. Dit gaat in de poriën zitten, waardoor ze zich blijven vullen en dus gaan verstoppen. Gebruik dus altijd minerale make-up

Afspraak tegen grove poriën in Amsterdam

Maak online een afspraak bij Beauty Unlimited Amsterdam zodat wij je kunnen helpen je grove porien te verkleinen met de juiste behandelingen en producten. 

Wij zijn gevestigd in Amsterdam Zuid (Rivierenbuurt/de Pijp) en hebben voldoende parkeermogelijkheden voor de deur.

Altijd de laatste nieuwtjes en deals in je mail ontvangen?

We sturen gemiddeld eens per 2 weken een nieuwsbrief!