Droge huid

Met de droge huid behandeling pakken wij de oorzaak aan van een droge huid. Een droge huid tekent veel sneller dan een mooie gezonde huid. De droge huid is dus veel gevoeliger voor rimpels en droogtelijntjes in het gezicht. Vroegtijdige veroudering door een droge huid is niet iets wat je zou willen, vooral omdat met de juiste behandelingen de droge huid weer gezond gemaakt kan worden.

Als een droge huid niet wordt behandeld word deze ruw en verliest de huid zijn beschermende werking waardoor zichtbare ouderdomsverschijnselen veel sneller optreden dan bij een de gezonde en gehydrateerde huid. Gelukkig zijn er verschillende gezichtsbehandelingen en huidproducten tegen een droge, schilferige, jeukende huid of de vochtarme huid.

Samen met  ons product advies is de droge huid snel verleden tijd.

De behandeling tegen een droge huid

De droge huid heeft vocht, vetten en hyaluronzuur nodig. Dit is dan ook waar wij op gaan werken. 

Met onze droge huid behandelingen zorgen wij dat de droge huid van binnen uit gevoed gaan worden. Onze specialisten werken met speciale werkstoffen die de huid helpen om weer vocht vast te houden en de noodzakelijke vetten aan te vullen.

Nieuwe klant? Maak deze maand een afspraak met korting!

Nu alle level 2 behandelingen voor slechts van €125,- voor €89,- 
Inclusief intake en huidscan
 

Level 2: Droge huid Mesotherapie

Bij Mesotherapie (naaldloos) worden hydraterende werkstoffen diep in de huid gebracht met behulp van ultrageluid en elektroportatie. De stofwisseling van de huid wordt verbetert. Dit stimuleert anti-aging en natuurlijk huidverbetering. De huid wordt egaler en krijgt nieuwe veerkracht en elasticiteit. Het werkt dus heel goed bij een droge, ruwe huid en een huid met fijne rimpels.
LEVEL 2

Level 3: Droge huid Mesotherapie + Booster

Naast de naaldloze Mesotherapie kunnen we met de Collageen Booster zelfs de extreem droge huid een boost geven! De Collageen Booster zet de huid aan tot aanmaak van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een lichaam eigen stof die kenmerken heeft om vocht vast te houden. Gecombineerd met de Mesotherapie behandeling is dit de ideale behandeling om een droge huid te behandelen.
LEVEL 3

Level 2: Droge huid peeling

De droge huid peeling is zeer geschikt om de droge huid mee te behandelen. . Glycolzuur is een fruitzuur welke afkomstig is van rietsuiker. Glycolzuur is een zogeheten AHA: Alpha Hydroxy Acid. AHA’s zijn fruitzuren met een wetenschappelijk bewezen positief effect op de droge huid omdat deze de dode huidcellen verwijderd en de huid van binnenuit hydrateert.
Level 2

Level 3: Droge huid peeling + Booster

Naast de peeling in level 2, hydrateren en herstellen we de huid extra met de collageen booster! Dit gezonde licht, maakt niet alleen collageen aan, maar zorgt ook voor hogere hyaluronzuur levels in de huid, waardoor de huid mooi gehydrateerd wordt
Level 3

Elke nieuwe klant krijgt een gratis uitgebreide intake en huidscan met de Observ 520

 1. De huidspecialist kijkt naar de mogelijke oorzaken van de droge huid en de huid wordt vervolgens behandeld met de best passende gezichtsbehandeling.
 2. Daarnaast krijgt u van ons advies hoe u thuis aan de slag kunt gaan met huidverzorgingsproducten die de huid weer gezond en gehydrateerd maken.

Hoe ontstaat een droge huid?

De droge huid is een van de meest voorkomende huidproblemen waar veel mensen last van hebben, vooral in de koude wintermaanden. Een droge huid kan heel goed liggen aan uw huidverzorgingsproducten zoals een verkeerde cleanser. Als het gezicht regelmatig met zeep wordt gewassen verdwijnen de huidvetten, waardoor het vocht dus gemakkelijk verdampt en de huid dus droog wordt. Een andere reden kan zijn dat u te vaak of te warm doucht. Dit heeft hetzelfde effect: de huidvetten worden weggespoeld. Maar het kan ook zijn dat u bepaalde aandoeningen hebt zoals psoriasis, eczeem en diabetes. Hierbij komt namelijk ook vaak een droge huid voor. Maar slechte leefgewoontes hebben ook een grote invloed zoals roken, drinken en ongezond eten. En in de wintermaanden kan een droge huid veroorzaakt worden dor de centrale verwarming.

De huid beschermt het gezicht tegen schadelijk invloeden van buitenaf. Dit noemen we de barrièrefunctie. Dit wordt geregeld door de hoornlaag: het bovenste laagje van de huid. Dit bestaat uit vetten en afgestorven huidcellen. Meestal is de verdamping van vocht door de huid goed geregeld en in balans. Maar wanneer de vetten in de huid verminderen wordt de huid makkelijker doorlaatbaar voor water. Hierdoor raakt de vochthuishouding in de huid uit balans en droogt de huid uit.

Mogelijke oorzaken droge huid

In de winter droge vrieskou of centrale verwarming
• Airco en zon in de zomer
• Te heet en/of te lang douchen
• Ouderdom
• Tekort aan huid eigen lipiden
• Slechte nierfunctie
• Te weinig voedstoffen
• Bepaald medicijngebruik
• Verkeerde cosmetica

Tips tegen een droge huid

 • Vermijd schadelijke stoffen zoals oplosmiddelen en zepen, want deze ontvetten de huid.
 • Zet de centrale verwarming niet al te hoog, want hierdoor wordt de lucht droog.
 • Bescherm uw huid goed bij koud weer.
 • Gebruik de beste hydraterende creme met nobelprijs winnden hyaluronzuur: Forlled Hyalogy Platinum Face Cream 
 • Pas producten toe die ideaal zijn voor jouw huidtype. Maak een afspraak bij een van onze specialisten, zij kunnen een op maat gemaakt product advies geven.
 • Drink minstens 1,5-2 liter water per dag.
 • Eet veel groente en fruit, de vezels hierin helpen het lichaam om vocht vast te houden
 • Breng dagelijks een serum aan onder de dag- en nachtcrème zoals het Forlle’d Hyalogy P-effect Essence serum
 • Een voedingssupplement met visolie mag ook zeker niet ontbreken, want dit vult het tekort aan talg in de huid extra aan.
 • En als laatste voeg pure hyaluronzuur supplementen toe aan je suppletie ritueel

Symptomen droge huid:

 • Strak, trekkerig gevoel
 • Schilfers
 • Rimpeltjes
 • Jeuk
 • Matte, grauwe kleur
 • Wanneer het zeer droog is zelfs kloofjes of rode vlekken

Altijd de laatste nieuwtjes en deals in je mail ontvangen?

We sturen gemiddeld eens per 2 weken een nieuwsbrief!