Grauwe huid behandeling tovert die glow weer terug

Het belangrijkste doel van de behandeling tegen de grauwe huid is de doorbloeding verbeteren. Als je niks doet, krijg je op veel jongere leeftijd rimpels, verslappingen of zelfs couperose of rosacea. Een goede doorbloeding zorgt voor de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen. Hierdoor neemt de huid veel beter voedingsstoffen op van de huidproducten die u gebruikt. De huid gaat er gezonder uitzien en krijgt de natuurlijk glow weer terug.

Bij Beauty Unlimited Amsterdam hebben we de beste behandelingen gericht tegen een grauwe huidskleur. Ook vertellen we je graag wat je hier zelf tegen kan doen met een behandelplan op maat!

De beste behandelingen tegen de grauwe en doffe huid

Grauwe huid LEVEL 2
Bindweefselmassage Booster

Verbetert de algehele huidconditie en stimuleert de doorbloeding, waardoor de zuurstoftoevoer in de huid wordt verhoogd en de grauwe huid weer kleur krijgt.

Ook stimuleert het de aanmaak van collageen en elastine. Je huid gaat hierdoor weer stralen en krijgt zijn gezonde kleur weer terug. Na de Bindweefselmassage wordt de behandeling afgesloten met een Collageen Booster voor sneller herstel en een nog mooiere glow.
Level 2

Grauwe huid behandeling LEVEL 2 Cold Laser

De cold laser is een licht therapie behandeling die de grauwe en doffe huid weer laat stralen door de huid van vernieuwde energie te voorzien. Werkt daarnaast op huidveroudering zoals rimpels en verslappingen.
level 2

Grauwe huid behandeling LEVEL 3 Bio Skin Light

De Bio SkinLight behandeling is een combinatie van de Cold Laser en de Collageen Booster. Het natuurlijke licht van de laser geeft de huidcellen een boost aan energie.

De Collageen Booster stimuleert de aanmaak van nieuw collageen en elastine en verbetert de doorbloeding, en dus de grauwe huidskleur.

Resultaat: een mooie glow, meer energie en volume in de huid.
Level 3

Grauwe huid behandeling LEVEL 4
Microneedling Full Face

Een echt mooie huid is zacht, soepel en stralend. Veel onderzoeken ondersteunen het bewijs voor een mooie glowing skin na een Microneedling behandeling.

Microneedling is een zo goed als pijnloze techniek die de productie van collageen en elastine in je huid stimuleert, twee van de belangrijkste stoffen om een vollere, jeugdige, stralende huid te krijgen en te behouden.
Level 4

Nieuwe klant? Maak deze maand een afspraak met korting!

Nu alle level 2 behandelingen voor slechts van €125,- voor €89,- 
Inclusief intake en huidscan
 

Kosteloze intake en huidscan wanneer je deze behandeling boekt

Iedere nieuwe klant krijgt bij de behandeling een uitgebreide intake en huidscan met de Observ 520 cadeau t.w.v. € 40

De huidspecialist kijkt naar de oorzaken van de grauwe huidskleurm en de huid wordt vervolgens behandeld met de best passende gezichtsbehandeling tegen de doffe en grauwe huid

Daarnaast krijgt u van ons advies hoe u thuis aan de slag kunt gaan met huidverzorgingsproducten die helpen de huid weer glans te geven. Boek deze intake en de huidscan naast je behandeling tegen een grauwe en doffe huid.

Weet je niet welke grauwe huid behandeling het beste voor jouw huid is?

Dat is geen enkel probleem. Maak dan online een afspraak voor de “Grauwe huidskleur behandeling nader overeen te komen”. De specialist kijkt dan samen met jou welke behandeling voor jouw huid het beste geschikt is!

Hoe ontstaat een doffe, grauwe en vermoeide huid?

De doffe grauwe huid wordt ook wel een rokershuid genoemd omdat deze bij rokers veel voorkomt.

Het grootste probleem bij een doffe huid is een slechte doorbloeding. Dit kan komen door bijvoorbeeld roken. Roken zorgt ervoor dat de doorbloeding af neemt en dode huidcellen opstapelen. Hierdoor wordt collageen sneller afgebroken waardoor er sneller rimpels ontstaan. Als je deze dode huidcellen laat zitten wordt het licht op de huid minder goed weerkaatst met als resultaat: een doffe grauwe huid waardoor je er vermoeid uit ziet.

Weinig slaap kan ervoor zorgen dat je huid niet goed functioneert en niet de tijd krijgt om te herstellen. Dit gebeurt namelijk in de nacht. Als je huid hier niet genoeg rust voor heeft, gaat je huid er vermoeid uit zien. Verder heeft een ongezonde levensstijl invloed op je huid. Eet je veel suikers of is je Omega 3 Omega 6 balans niet in orde, dan zorgt dit voor een verstoring van de verbindingen van collageen en elastine. Hierdoor wordt de huid dunner en slapper en raakt deze vermoeid. Het drinken van alcohol laat je huid uit drogen. Ook wordt de aanmaak van collageen vertraagd. Dit zorgt weer voor een te droge, dunne huid die er op termijn dof uit gaat zien. Te weinig water drinken speelt hier ook een grote rol in. Hoe minder vocht er in de huid zit, hoe slapper en grauwer de huid wordt.

5 Kenmerken van een doffe huid

 • Een grauwe/bleke kleur
 • Weinig glans
 • Droge plekjes
 • Vroegtijdige huidveroudering
 • Verminderde elasticiteit

9 oorzaken ven een doffe en grauwe huid

Onze 16 tips om de doffe huid als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen

 1. Drink 2 liter water per dag.
 2. Gebruik elke dag een dagcrème met spf 30 of spf 50. UV straling zorgt voor vroegtijdige huidveroudering. Bescherm je huid daarom elke dag. Wij zijn grote fan van pH Formula met SPF 50, deze neem je makkelijk mee in je handtas en beschermt je huid tegen veel meer dan UV straling.
 3. Slaap voldoende. Een slaaptekort kan ervoor zorgen dat je huid niet voldoende kan herstellen en kan lijden tot bepaalde huidproblemen, zoals kleurverlies.
 4. Verminder het eten van suikers en het drinken van alcohol.
 5. Stop met roken. Als je rookt wordt je collageen sneller afgebroken. Dit zorgt voor vroegtijdige huidveroudering. Ook verslechterd het de doorbloeding, dat weer zorgt voor weinig kleur in het gezicht, dofheid.
 6. Vermijd stress, pak je rust waar het kan. Onder invloed van stress maakt je lichaam het hormoon cortisol aan. De hormoonbalans wordt hierdoor vestoord. Dit kan zich uiten in puistjes, irritatie, dofheid, vochtverlies en vroegtijdige huidveroudering.
 7. Gebruik 1 of 2 keer per week een exfoliant op basis van glycolzuur of salicylzuur zodat de dode huidcellen worden verwijderd.
 8. Gebruik producten met Vitamine C . Vitamine C laat de huid weer stralen. Ook stimuleert het de aanmaak van collageen en remt het hyperpigmentatie.
 9. Eet 2 tot 3 keer per week vette vis of zalm. Dit zorgt ervoor dat het vocht beter in de huid blijft zitten. Het houd de huid soepel. Ook helpt het de huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Eet je weinig vette vis dan adviseren wij Pure visolie met vitamine D
 10. Drink veel groene thee, dit bevat namelijk veel antioxidanten. Ze beschermen de huid tegen UV schade en vertraagt het verouderingsproces.
 11. Broccoli, aardbeien en cranberry’s zijn ook aan te raden. Deze bevatten ook veel antioxidanten.
 12. Als je een warme douche genomen hebt kan je het beste je gezicht met koud water afspoelen. Dit verbeterd de doorbloeding. Dit is tevens voor je hele lichaam aan te raden!
 13. Activeer zelf de doorbloeding van je huid door een paar keer per week je huid wat steviger te masseren. Doe dit met ronddraaiende bewegingen, tot de huid wat warmer aanvoelt.
 14. Sport regelmatig. Door sporten verwijd je de bloedvaten waardoor er meer zuurstoftoevoer ontstaat. Hierdoor wordt je huid gezonder.
 15. Gebruikt 100% minerale make-up. Bijvoorbeeld van Youngblood. Deze make-up beschermd, verzorgd en werkt op het herstel van de huid.
 16. Verwijder altijd je make-up en reinig met een zeepvrije cleanser zowel ’s ochtends als ’s avonds. Doe je dit niet, dan blijft al het vuil van de make-up en en schadelijke stoffen van buiten op je huid liggen. Hierdoor werken de producten die je aanbrengt niet tot nauwelijks. De huidconditie wordt hierdoor slechter en slechter.
Doffe huid spoel af koud water
Tip nummer 12: spoel af met koud water

Wat moet je vooral niet doen!

 1. Gebruik geen scrub maar een exfoliant, maar een exfoliant zals AHA’s of BHA’s. Een scrub is niet slecht voor de huid, maar in dit soort gevallen kan je beter een exfoliant gebruiken. Dit omdat de huid anders dunner en gevoeliger kan worden.
 2. Vermijd producten met irriterende stoffen zoals lavendel en witch hazel.
 3. Vermijd producten met parfum. Parfum kan de huid irriteren en uitdrogen.
 4. Vermijd producten met alcohol. Alcohol droogt uit.
 5. Ga niet zelf een bindweefselmassage op je gezicht uitvoeren. Laat dit aan de specialist over. Als je niet weet wat je doet, kan je voor huidverschuivingen zorgen. Dit zorgt juist voor verslapping.
 6. Ga niet naar zonnebank. Je krijgt hierdoor een mooi kleurtje maar de huidconditie wordt alleen maar slechter. De stralingen van de zonnebank maken de huid dunner, ouder en kan voor pigmentnatiestoornissen zorgen. Alternatief, Marc Inbane Natural Tanning Spray

Geef de doffe huid weer een glow en maak een afspraak

Maak online een afspraak bij Beauty Unlimited Amsterdam zodat wij je kunnen helpen je huid weer kleur te geven met de juiste behandelingen en producten tegen de grauwe huid. Wij zijn gevestigd in Amsterdam Zuid (Rivierenbuurt/de Pijp) en hebben voldoende parkeermogelijkheden voor de deur.

Altijd de laatste nieuwtjes en deals in je mail ontvangen?

We sturen gemiddeld eens per 2 weken een nieuwsbrief!