Sponsor Lanta Animal Welfare 1
Onze hond Coco bij Lanta Animal Welfare waar we haar hebben gebracht 1 maand nadat we haar gevonden hadden op een verlaten strand.

Beauty Unlimited sponsor van Lanta Animal Welfare! Help jij mee?

Deze zomer sponsoren wij Lanta Animal Welfare en verdubbelen wij elke donatie tot een maximum van € 250,- Heb jij een hart voor dieren help dan mee en laat wat achter in onze collectebus in de salon. Wil jij liever iets per bank overmaken dan kan dat natuurlijk ook.

Lanta Animal Welfare is opgericht door Junie Kovacs in 2005. Haar missie was om de honderden dakloze, misbruikte en gewonde dieren op Koh Lanta te helpen. Haar goede werk is inmiddels uitgebreid naar omliggende eilanden en zelfs het vaste land van Thailand

Beauty Unlimited verdubbelt jouw donatie

De oplossing begint bij sterilisatie

Lanta Animal Welfare voert regelmatig massale sterilisatie- en vaccinatieprogramma’s uit op naburige eilanden en op het vasteland. Ze geven ook eerste hulp aan alle zieke en gewonde dieren die ze onderweg tegenkomen of worden gebracht naar de opvang. Tot op heden hebben we meer dan 15.000 dieren gesteriliseerd en behandeld en met uw steun kunnen we dit werk voortzetten en nog meer gewonde, mishandelde en verwaarloosde honden en katten helpen.

Sponsor Lanta Animal Welfare 2
Mobiele kliniek voor sterilisatie

Het onderwijsprogramma

Lanta Animal Welfare gelooft dat alle positieve veranderingen beginnen met goed onderwijs van kinderen. Als we een verschil willen maken voor de dieren, moeten we beginnen het voorlichten van kinderen.

Een gebrek aan onderwijs is oorzaak voor veel van de gevallen van mishandeling en de overbevolking van honden en katten. Met deze gedachte hebben we het Animal Welfare Education-programma opgestart waarbij op lokale scholen kinderen leren dat dieren voedsel, onderdak, medische zorg en liefde nodig hebben. We doen dit door een verscheidenheid aan leuke, interactieve spellen en rollenspellen, waarbij de kinderen zichzelf en hun gevoelens over dieren en dierenwelzijn kunnen uiten.

Lokale scholen bezoeken ons ook regelmatig en we moedigen kinderen aan hun honden en katten door ons te laten steriliseren. We halen deze dieren op van school en brengen ze de volgende dag weer gezond, gevaccineerd en gesteriliseerd terug naar de kinderen.

We verwelkomen ook alle kinderen om ons centrum te bezoeken, zodat ze honden en katten leren kennen en om uit de eerste hand te ervaren wat deze dieren nodig hebben.

Beauty Unlimited verdubbelt jouw donatie

Beauty Unlimited verdubbelt jouw donatie! Dus help ons mee!

Adopteer een hond of een kat

Lanta Animal Welfare is  de enige dierenkliniek op het eiland en zij bieden essentiële eerste hulp aan alle dieren, zowel die een eigenaar hebben of diegene die gewond of verdwaald zijn. Dieren worden bij hen gebracht in veel verschillende omstandigheden; van huidproblemen tot verkeersongelukken, vergiftigingen of die hun huis zijn kwijt geraakt. Deze dieren worden  soms een aantal weken opgevangen voordat ze weer fit en gezond zijn.

In sommige gevallen is de omgeving waar ze vandaan komen gevaarlijk omdat ze daar zijn mishandeld of vergiftigd. Deze honden en katten vangen wij op en worden waar nodig gesocialiseerd en aangeboden ter adoptie. Lanta Animal Welfare is volledig afhankelijk van donaties om al onze medische kosten te dekken. Alle hulp is daarom van harte welkom!

Sponsor Lanta Animal Welfare 3
collecte bus in de salon
Adopteer een hond uit Thailand
Klik op de foto om te kijken welke ter adoptie worden aangeboden!

Het verhaal van Coco, onze hond uit Thailand die wij met hulp van Koh Lanta Welfare naar Nederland hebben gekregen

Ruim 5,5 jaar geleden hebben wij onze hond als een klein bang puppy gevonden op een zo goed als verlaten strandje op het eiland Koh Lipe in Thailand.

We vonden haar als een klein puppy van circa 6 weken met een huidziekte waardoor zij kaal aan het worden was. Op dit kleine strandje werd ze aangevallen door de grote honden die daar leefde. Overdag zocht ze daarom bescherming bij de toeristen en reizigers. Toen deze mensen na zonsondergang terug wilde lopen naar andere plekken op het eiland, liep deze kleine hummel in paniek achter allerlei mensen aan. Ze was echt doodsbang! Zo doende liep ze ook achter ons aan….en wilde ze niet meer terug naar de strandtent waar ze overdag rondhing.

We hebben haar toen terug gebracht naar het strandtentje omdat wij in eerste instantie dachten dat ze daar hoorde. Dit was overigens nog de enige strandtent die nog open was op het hele strand. Alles was al gesloten vanwege de monsoon periode die er aan zat te komen. De eigenaar van de strandtent vertelde dat het hondje hier gedropt was door iemand uit de stad en de hond dus niet van hem was.

Op zoek naar een veilige plek
Omdat het pupje als de dood was voor de grote honden op het strand hebben we haar meegenomen naar onze bungalow. Puppies in dit soort landen worden namlijk doodgebeten door andere honden omdat ze concurrentie vormen voor het schaarse voedsel wat er op het eiland is voor ze te vinden is.

Uiteindelijk hebben we 4 dagen met Coco  over het kleine eiland rondgetrokken. We hadden haar de 1e dag al meteen maar een naam gegeven.  Als eerste hebben wij geprobeerd de eigenaar te localiseren op het eiland, helaas zonder succes. In het strandresort waar wij verbleven had de eigenaresse ook meerdere honden rondlopen. Zij is erg gek met honden en had er al er al 4 rondlopen en kon er dus helaas echt niet nog een extra opvangen. Ze was bang dat de gasten zouden gaan klagen over de vele honden. Dus die optie ging ook aan de neus van Coco voorbij!

Er werd ons geadviseerd Coco bij de Boeddhistische tempel in de jungle af te geven. Veel mensen op het eiland droppen hier de honden die overlast veroorzaken. De boeddhisten geven de honden te eten, maar verder wordt er niet naar ze omgekeken. Als de andere honden in de jungle haar niet zouden bijten binnen enkele minuten dan zou het wel goed komen werd ons verteld.  Aangekomen  bij de kleine armoedige tempel, was er helemaal niemand te vinden op veel blaffende honden, katten en vooral musqito’s na. We hebben Coco hier dan ook niet achtergelaten. We konden haar niet zomaar aan haar lot overlaten en hopen dat ze niet dood zou worden gebeten.

Onze reis met Coco naar Lanta Animal Welfare
Uiteindelijk hebben we Lanta Animal Welfare gebeld of zij Coco wilde innemen. Dit wilde ze wel, als wij haar ook zouden adopteren. Alle 2 zijn wij grote dierenliefhebbers en daarom waren wij,  een aantal weken eerder op onze reis, bij Lanta Animal Welfare om de honden daar uit te laten op het strand. Er stond op Tripadvisor dat je de kliniek kon bezoeken en dat ze o.a. mensen zochten die de honden wilde uitlaten op het strand. Dat leek ons wel leuk om te doen. Lanta Anilamal Welfare ligt alleen ver weg van Koh Lipe, namelijk op Koh Lanta en is zo’n 7 uur varen met een overstap op 3 verschillende boten. Daarnaast begon op dat moment ook de monsoon periode. Maar dat heeft ons er niet van weerhouden om haar in veiligheid te brengen.

Wij hebben Coco daar uiteindelijk naar toe gebracht en zij hebben alles verder geregeld, vaccinatie, sterilisatie, behandeling tegen haar huidziekte, quarantaine en het transport per vliegtuig naar Nederland. Wij willen voor deze mooie organisatie, die zoveel goed werk verricht iets terug doen. iets terug doen. Daarom starten wij deze actie op en verdubbelen wij elke Euro die jullie inleggen met een maximum van € 250,-

Inmiddels is Coco een echte Amsterdamse hond en speelt ze met graag haar beste vriendjes Max (Griekse straathond) en Quibus (Amsterdamse Marktplaats kat)

Helpen jullie mee, zodat ze bij Lanta Animal Welfare nog meer goed werk kunnen verrichten! Onze donatie-bus staat in de salon. Wil je liever geld overmaken dan kan dat door op de blauwe buttons te klikken.

Groetjes
Igor & Jiska Payet

Sponsor Lanta Animal Welfare 4
Coco gevonden op een strand in Thailand
Sponsor Lanta Animal Welfare 5
Drijfnat aankomen na een 7 uur durende reis
Sponsor Lanta Animal Welfare 6
Coco in 2018
Sponsor Lanta Animal Welfare 7
Griekse Max, Amsterdamse Quibus en Thaise Coco. Help andere dieren aan een thuis!

Beauty Unlimited verdubbelt jouw donatie